6 ok, amiért érdemes négy keréken nyaralni mennünk

forrás: Prím Online, 2016. június 12. 09:23

Elkezdődött a nyár és ezzel együtt a jól megérdemelt pihenésnek is eljött az ideje. Egy nyaralás megtervezésénél a két fő kérdés, hogy hova menjünk és mivel. Az autós nyaralásokat tudjuk a legjobban az igényeink szerint alakítani, és az sem jelenthet gondot, ha nem rendelkezünk saját gépjárművel, mert az interneten néhány kattintással le tudjuk foglalni a nyaralásukhoz a legideálisabb autót.

A legtöbben nyugodt nyaralásra vágyunk, amikor nincsenek kötelezettségek és nem kell időpontokhoz igazodni.  Örömteli, kedvünkhöz igazítható szabadságot, az autós nyaralás biztosíthat számunkra, ami még sok esetben a pénztárcánkra is kedvezően hathat. A Europcar autókölcsönző összegyűjtötte, hogy milyen előnyei vannak az autós nyaralásnak:

  • Szabadon és kedvünk szerint mozoghatunk: Autós nyaralásnál nem kell igazodni menetrendhez, időpontokhoz és az ismeretlen utastársakhoz. Saját magunk határozzuk meg az indulást, a pihenőket és spontán úti célokat is kitűzhetünk.
  • Spórolhatunk a szálláson: A városközponttól távolabb eső szállások - legyen az hotel, hostel vagy kemping - kedvezőbb áron elérhetőek, mint a központban lévők.
  • Még több érdekes helyet fedezhetsz fel: A legjobb helyekre legtöbbször véletlenül bukkan a jó turista. Autós nyaralásokon fel lehet fedezni a környéket, és a kalandozásnak csak az autóban lévő üzemanyag mennyisége szab határt.
  • Több dolgot tudsz magaddal vinni. Nincsen súly- és méret korlát, még akár a kerékpárokat is magunkkal tudjuk vinni.
  • Kombináljuk az utazási eszközöket: A legtöbb európai városban igen költséges a tömegközlekedés. Ha repülővel utazunk és többen vagyunk, sokszor jobban megéri autót bérelni és megosztani az autóbérlés költségeit.
  • Kevesebbet költhetünk ételre: Nyaraláson a gasztronómiai finomságokra szoktunk a legtöbbet költeni. Autós nyaralásnál sokat spórolhatunk az étkezéseken úgy, hogy az éttermek helyett bevásárolunk a helyi boltban. Mivel velünk van az autó, cipekednünk sem kell. 

 

 

Amire figyeljünk indulás előtt

A nyugodt autózás érdekében célszerű szem előtt tartani az alábbi dolgokat:

  • Célszerű indulás előtt megnézni, hogy milyen autópálya és útdíjak vannak a kiválasztott útvonalon és milyen sebességkorlátozások vannak érvényben az adott országban. 
  • Jó ha van nálunk térkép vagy GPS, hogy nagyobb kerülők nélkül célba érjünk. 
  • Fontos, hogy megbízható autóval induljunk el az utazásra, hogy a várva várt nyaralás ne végződjön rémálomként. 
  • Hosszabb útnál törekedjünk a biztonságos vezetésre, ezért legalább két sofőr legyen.
  • Amennyiben nem vagyunk teljesen meggyőződve autónk megbízhatóságáról, vagy nem akarjuk plusz kilométerekkel gyarapítani járművünket, akkor célszerű autót bérelni. 

 

„Az autós nyaralások egyik legnagyobb előnye, hogy nem függünk senkitől, csak a gépjárművünktől. Legyen szó belföldi vagy külföldi útról, minden esetben érdemes egy megbízható autóval elindulni. Ezért szoktuk nyaraláshoz is az autókölcsönzést javasolni ügyfeleinknek, akár egy rövidebb időszakra is. A bérlési díjunk magába foglalja a magyarországi autópálya díjakat és ezen felül, ha valami véletlen folytán lerobban az egyik autónk, akkor egy csereautót biztosítunk, amivel folytatni lehet az utazást”- nyilatkozta Mag. Szabó Atilla, a Europcar ügyvezető igazgatója. A Europcar az idei nyári szezonra 1100 autóból álló flottával készül, a járművek kevés kilométert futottak, megbízhatóak és kiváló állapotban vannak.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50