Magyar ötleteket is vár a Microsoft

forrás: Prím Online, 2018. január 30. 14:47

Ebben az évben már a nemzetközi szakmai webinar is támogatja a magyar jelentkezők munkáját a Microsoft elsőszámú nemzetközi fejlesztőversenyén, az Imagine Cupon. Február 23-ig lehet jelentkezni a világ egyik legrangosabb innovációs versenyére.

Ahhoz hogy a világot élhetőbbé tegyük, a legapróbb lépésnek is nagy jelentősége lehet, ha komolyan vesszük és megvalósítjuk – talán így lehet a tömören összefoglalni a Microsoft fiatal fejlesztőket célzó, nemzetközi innovációs versenyének szellemiségét. A 2004-ben elindított Imagine Cupon eddig több mint 1,65 millió fiatal vett részt 190 országból.

 

A megmérettetésre befutó ötletek a legmodernebb technológiák segítségével társadalmi kihívásokra nyújtanak megoldásokat. A globális innovációs verseny tavalyi, Seattle-ben megrendezett döntőjében például a GlovEye csapata képviselte hazánkat, amelynek tagjai nyomtatott szövegeket tettek olvashatóvá vakok és gyengénlátók számára. Két éve pedig bronzérmet ért egy magyar egészségügyi fejlesztés, az InSimu Patient, amely segítségével azóta már a Debreceni Egyetemen képzik az a jövő orvosait.

 

Idén a Microsoft Azure-t használó csapatok jelentkezését várják február 23-ig. Az országos versenyek győztesei közül a régiós bírák választják ki a közép-kelet-európai fordulón megmérettetésre kerülő ötleteket, a végső, nemzetközi döntőre pedig az Egyesült Államokban kerül sor 2018 nyarán. A korábbi évekhez képest jelentős változás, hogy idén a Microsoft régiós szakértői a technikai felkészülést segítő webinar sorozatot tartanak, emellett pedig a Microsoft Magyarország, egyedülálló módon, extra támogatást is nyújt a csapatoknak egy négy alkalmas, prezentációs és kommunikációs tréning során. A szervezők kiemelt figyelmet fordítanak az angol nyelv elvárható szintű elsajátítására is, amely értelemszerűen alapfeltétele a sikeres részvételnek az Imagine Cup mindhárom szakaszában. A globális döntő győztes csapata 85 ezer dolláros jutalomban és nagy értékű Azure hozzáférésben részesül, emellett lehetőségük nyílik részt venni egy személyes mentoráláson a Microsoft első számú emberével, Satya Nadellával.

 

Regisztrálni február 23-án éjfélig lehet a Microsoft Imagine Cup weboldalon.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50