IDS üzemanyagkártya teherautókhoz: 100%-os, bankkártya szintű biztonság

forrás: Prím Online, 2018. április 20. 15:40

A teherautók számára kifejlesztett érintésmentes üzemanyagkártyájának bevezetése óta eltelt tizennyolc hónap után az IDS (International Diesel Service, a Kuwait Petroleum Corporation teherautókra szakosodott leányvállalata) lenyűgöző biztonsági adatokkal büszkélkedhet: kártyájával egyetlen esetben sem követtek el fizetési csalást vagy visszaélést. Az üzemanyagkártyát a beépített biztonságos chipnek köszönhetően lehetetlen másolni, ami – további megelőző intézkedésekkel kiegészülve – azt eredményezte, hogy az IDS létrehozta az egyetlen olyan kártyát a piacon, amely garantálja a kártyaműveletek teljes biztonságát.

Az üzemanyagkártya-biztonság tekintetében piacvezető IDS elsőként látta el üzemanyagkártyáit RFID technológiával és vezette be a kártyaműveletek valós idejű engedélyezését. A beépített chip nem csupán a kártyák gyors és könnyű használhatóságáról gondoskodik – az érintésmentes bankkártyákéval azonos funkciókat biztosítva –, hanem páratlanul biztonságossá is teszi a folyamatot.

 

Vincenzo Maniaci, a Kuwait Petroleum Corporation nemzetközi kártyaüzemeltetési igazgatója szerint: „Az üzemanyag továbbra is igen népszerű célpontja a csalóknak. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy az IDS kártyáival egyetlen egy esetben sem követtek el csalást. Üzemanyagkártyáink ugyanolyan biztonságosak, mint a bankkártyák és a legmagasabb fokú biztonságot kínálják a piacon. Kártyáink nem másolhatók, ezért hamisításuk lehetetlen, így a bűnözők nem tudják felülírni az általunk alkalmazott technológiát.”  

 

 

Amellett, hogy gondoskodik a kártyák teljes biztonságáról, az IDS intelligens intézkedések egész sorával garantálja a kártyaműveletek biztonságát 600 európai töltőállomáson, valamint teljes körű ellenőrzést biztosít az üzemanyagkártyák felett. Ügyfeleik a jól felépített és egyszerűen navigálható iAccount kártyakezelő rendszerükön keresztül online megadhatják teherautó-kártyáik és sofőrkártyáik beállításait, és intézhetik a kártyákhoz kapcsolódó ügyeket. Ezáltal a kártyaműveletekre, az aktuális hitelkeretre, az árakra és a töltőállomás-hálózatra vonatkozó információk könnyen hozzáférhetők. A nagyobb ügyfelek pedig könnyen áttekinthető csoportokba rendezhetik alvállalkozóikat.

 

A töltőállomásokon PIN kód segítségével online ellenőrzi a cég a felhasználók jogosultságait, ezáltal megelőzhető, hogy nem engedélyezett kártyaműveletet hajtsanak végre. Az IDS az egyetlen vállalat a piacon, amely üzemanyagkártyáihoz teljes körű online ügyintézést biztosít.

 

Emellett elérhető a cég két kártyás fizetési rendszere is, amelynek keretében egy sofőrkártyát és egy teherautó-kártyát biztosít, és a kártyaművelet kizárólag a két kártya együttes használatával érvényesíthető. 

 

Az IDS csalás elleni szakértői az év 365 napján figyelemmel kísérik a gyanús kártyaműveleteket. Alaposan kivizsgálnak minden szokatlan tevékenységet, és szoros kapcsolatot ápolnak a nemzetközi rendőri szervekkel. 

 

A Kuwait Petroleum Corporation tagjaként működő IDS a 600-nál is több automata töltőállomást számláló európai hálózatán keresztül dízelolajat kínál a nemzeti és nemzetközi szállítmányozók számára.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59