A Razer okosmaszk- és gamerszék-koncepcióterveket mutat be a ces 2021-en

Laszlo Horvath, 2021. január 14. 16:32

A Razer új technológiai koncepciók fejlesztésén dolgozik a társadalmi távolságtartás alatti biztonságosabb kapcsolattartáshoz, valamint egy immerzív funkciókkal és módosítható kialakítással rendelkező, következő generációs játékállomáshoz.

A Razer a CES 2021 keretében két új koncepciótervet jelentett be: a Project Hazel-t, a világ legokosabb és legközösségbarátabb arcmaszkját, valamint a Project Brooklyn-t, egy kompakt, integrált gamerszéket, amely új szintre emeli az immerziót. 

 

A Razer koncepcióterveivel a Razer tervezői és mérnöki csapatai feltérképezik az innovációs lehetőségeket, hogy a közösség visszajelzéseit kiértékelve alakítsák a Razer jövőbeli termékportfóliójának összetételét. A korábbi koncepciótervek vagy piacra kerültek, vagy azok egyes elemei megjelentek a leszállított termékekben.

 

Az okosmaszk célja, hogy fokozza a mindennapos viselés kényelmét, miközben leküzdi az általános társadalmi kapcsolattartás kihívásait, míg az új átalakítható gamerszék teljes immerziót eredményez egy rugalmas formai kialakításban haptikája, grafikája, és világítása révén.

 

PROJECT HAZEL - A VILÁG LEGOKOSABB ARCMASZKJA

A Razer a járvány kezdetétől fogva proaktívan részt vett a COVID-19 elleni küzdelemben: gyártólétesítményeit tanúsított orvosi maszkok előállítására alakította át, valamint a Razer Health kezdeményezés keretében 1 millió sebészeti arcmaszkot ajánlott fel az egészségügy frontvonalában dolgozók számára. E kezdeményezés természetes folyománya és továbbfejlődése a Razer többször használatos Project Hazel okosmaszkja, amely fokozott hangsúlyt fektet a higiéniára, illetve a váratlan egészségügyi kockázatokra történő felkészülésre, emellett pedig választ ad az eldobható maszkok által okozott környezeti kérdésekre, és kibővíti a többször használatos személyes védőfelszerelések funkcióit. 

 

A maszk koncepcióterv N95-ös orvosi besorolású légzésvédelemmel, levehető és újratölthető, aktív szellőzőkkel, valamint optimális légáteresztő képességet biztosító Smart Pod-okkal készíti fel a fogyasztókat az előttünk álló „új normalitásra”. Magas baktériumszűrési hatásfokú (BFE) Smart Pod-jai a levegőben szálló részecskék legalább 95%-át kiszűrik, emellett pedig nagy folyadék ellenállósággal rendelkeznek. 

 

A jobb közösségi kapcsolattartás érdekében a Project Hazel világos, átlátszó kialakítású, így a körülötted állók láthatják arckifejezéseidet - például mosolyodat vagy nevetésedet - és a nagyothallók számára is lehetőség nyílik, hogy szájról olvassák le a viselő szavait. A belső fények a sötétben automatikusan bekapcsolnak, lehetővé téve a viselők számára, hogy a fényviszonyoktól függetlenül világosan kifejezzék magukat. 

 

 

Ezen túlmenően - mivel a maszkok a hangokat is tompítják - az új (szabadalmaztatás alatt álló) Razer VoiceAmp technológia a tiszta kommunikáció érdekében egy beépített mikrofont, valamint egy erősítőt használ a felhasználó beszédének hangosításához, biztonságos közösségi helyzeteket teremtve.

 

Az eldobható maszkok miatt keletkező hulladékmennyiség csökkentése céljából a Project Hazel okosmaszk cserélhető és újratölthető korong-szellőzőket használ, amelyek a kétfunkciós, vezeték nélküli, UV-fényű belsővel rendelkező gyorstöltő dobozba helyezéssel kényelmesen fertőtleníthetők a baktériumoktól és a vírusoktól. Jelzőfények mutatják a töltöttségi szintet, a hosszú akkumulátor üzemidő pedig teljes töltöttség esetén lehetővé teszi az akár egész napos maszkviselést is. A vízálló, karcálló maszk ugyanolyan strapabíró, mint amilyen fenntartható - újrahasznosítható műanyagból készül, hogy nagymértékben minimalizálja az eldobható maszkok által keletkező hulladék mennyiségét.

 

A szilikon-bevonatú okosmaszk az aktív levegőhűtés és szabályozás révén kényelmet biztosít, bejuttatja a friss levegőt és kivezeti a széndioxidot. Ennek eredményeként a maszk az állítható fülhurkokkal légmentesen lezárható, lehetővé téve a felhasználóra szabott egyedi méreteket, és a biztonságos illeszkedést, amely nem zárja el a szájat. A felhasználók további szórakozása és stílusossága érdekében a (maszk)viselők két testreszabható Razer Chroma RGB világítási zónát aktiválhatnak, amelyek 16,8 millió színt és dinamikus fényhatásokat kínálnak.

 

A biztonsági megfelelőség, a maximális kényelem és használhatóság érdekében az okosmaszk koncepcióját a jövőben is folyamatosan optimalizáljuk a szigorú tesztek eredményei, valamint a felhasználói visszajelzések alapján.  A tervek fejlesztései is folyamatosan zajlanak majd, hogy egyfelől választ adjanak a bővülő felhasználói igényekre, másfelől pedig azért, hogy az eszköz jó ár-érték arányt képviseljen a kompromisszummentes funkcionalitás és teljesítmény mellett. A Project Hazel megalapozza a Razer folyamatos támogatását és elkötelezettségét a közösség egészsége és biztonsága iránt.

 

 

"A Razer elismeri az előttünk álló út bizonytalanságát, így kötelességünknek tekintettük, hogy segítsük közösségünk tagjainak védelmét és felkészítsük őket a láthatatlan fenyegetésekre." - nyilatkozta Min-Liang Tan, a Razer társalapítója és vezérigazgatója. "A Project Hazel intelligens maszk koncepciójának célja, hogy funkcionális, ugyanakkor kényelmes legyen, egyben hasznos interakciót biztosítson a külvilággal, miközben barátságos esztétikájú."  

 

 

PROJEKT BROOKLYN - ÁTALAKULÁS AZ IMMERZIÓ KÖVETKEZŐ SZINTJÉRE

A Project Brooklyn gamerszék koncepciót úgy tervezték, hogy mindenfajta játékosnak megfeleljen, ugyanakkor kényelmesen elférjen a háló- vagy gamerszobában. A koncepció egy olyan ergonomikus gamerszéket takar, amely teljes értékű szórakoztató „erőművé” alakul, és új generációs, lélegzetelállító immerziót biztosít mind a PC-vel, mind a konzolokkal történő játék során.

 

 

A Project Brooklyn egy csúcskategóriás, szénszálas, RGB világítású gamerszék, amely az üléstámlából kiforduló, 60 hüvelykes panorámás kijelző, az ülésbe beépített lebilincselő, taktilis (érezhető) visszajelzés, valamint az állítható perifériaasztalokká kinyíló 4D-s karfák segítségével pillanatok alatt válik egy teljes beleélést biztosító játékállomássá. A jelenleg elérhető, „pilótafülke” stílusú üléseket kínáló, szerelt hardverekkel rendelkező „all-in-one” székek általában szoba méretűek, költségeik pedig az egekbe rúgnak.

 

 

A 2020 októberében bemutatott Razer Iskur tervei által ihletett, a felhasználói érintkezési pontok terén hatalmas előrelépést képviselő Project Brooklyn a gamerszéket egy kijelzővel, valamint olyan funkcionálisabb elemekkel, mint például kartámaszokkal kapcsolja össze, miközben a felhasználók egyedi testformáit alátámasztó nagy sűrűségű, plüss habpárnáival megfelel a kényelemre vonatkozó igényeknek is. A bőrből varrott üléstámla egy robusztus szénszálas testet rejt, hogy a hosszú játékmaratonok közben is tökéletes testtartást biztosítson.

A szék alatt elhelyezkedő állítható platform kábelvezetési megoldásokat is kapott, egyes tervezési ötleteket pedig a Razer Raptor monitorból vett át. A szék támlájába szerelt, egy gombnyomással előhívható 60 hüvelykes, a felhasználót teljesen körülölelő OLED felel a lenyűgözően részletes látványért. A használaton kívül a szék háttámlájában megbúvó, kiforduló kijelzőszerkezet tűéles részletességgel és lenyűgöző panorámával az akció közepébe repíti a felhasználókat.

 

A teljesen moduláris 4D kartámaszok rugalmas ergonómiájukkal teljesen elrejtik az összecsukható asztalokat, így lehetővé teszik, hogy könnyedén válts az egeret és billentyűzetet igénylő PC-s játékok, valamint a konzolos címek között. Minden kartámaszban külön panelek találhatók, amelyek eltérő billentyűzet és egér használatot tesznek lehetővé, valamint mindkét rész lehajtható, amikor nincs használatban.  

 

 

A Razer által a 2019-es CES-en bemutatott, audio-vezérlésű haptikus visszacsatolási prototípus sikerére alapozva, a szék keretrendszere alapján került megvalósításra a legmagasabb szintű taktilis immerzióról gondoskodó új, natív Razer HyperSense integráció. Az egymástól függetlenül aktiválható, nagy hűséget biztosító modulok a valóban magával ragadó játékmenet érdekében a játék közben tapasztalt legkisebb rezgéseket - mint például egy vízbe ugrást, vagy egy platformon történő leszállást - is érzékeltetik. 

 

Az szék párnáinak külseje mentén integrált Razer Chroma RGB egyet jelent a 16,8 millió színű személyreszabással, amelyet a több mint 150 integrált játékcím vált ki, miközben a további, szinkronizált perifériáid mellett játszol.

 

 

"A Project Brooklyn egy izgalmas koncepció, amelynek fejlesztése megragadja egy maximális beleélést biztosító játékállomás esszenciáját." - nyilatkozta Min-Liang Tan. "A haptikus visszacsatolás, a látvány és az általános funkcionális kialakítás - amely különös hangsúlyt fektet az ergonómiára - egyedülálló játékélményt nyújt." 

 

A Razer a jövőben továbbfejleszti ezt a gamerszék-koncepciót, amelyet a legjobb esport versenyzőkkel és influenszerekkel közösen tesztel a megvalósíthatóság, a kényelem, valamint a teljesítmény mérése érdekében. A Project Brooklyn koncepció célja, hogy - egy immerzívebb játékélményt biztosítva - betekintést nyújtson a felhasználói mechanika, valamint a tervezés fejlesztési lehetőségeibe, és a közeljövőben inspirációként szolgáljon a Razer bővülő gamerszék-portfóliója számára. 

 

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50