Microsoft-megoldás az illegális szoftverhasználat ellen

Guttray László Guttray László, 2001. február 5. 17:30
Újfajta védelmi eljárást fejlesztett ki a másolt szoftverek használatának megelőzésére a Microsoft. A szoftverek illegális használatát lehetetlenné tévő megoldást először a májusban megjelenő Office termékcsaládnál alkalmazzák, a későbbiekben pedig a Windows operációs rendszernél, valamint a Visio rajzoló- és diagramkészítő szoftvernél vezetik be.
A megoldás lényege, hogy a szoftverek installálásakor a CD-n található kulcsszámok begépelését követően az úgynevezett Termékaktiválási Varázsló segítségével (az aktuális hardverelemek jellemzőinek figyelembevételével) egy kódot generál a program, amelyet interneten vagy telefon kell eljuttatni a helyi regisztrációs központba. Onnan egy szintén egyedileg generált aktiválási kulcsot kap a felhasználó, begépelése után válik használhatóvá az adott program.

Az aktiválást ajánlott, de nem feltétlenül szükséges a telepítést követően azonnal elvégezni: az Office esetében az első 50 indítás egyikénél, a Windows esetében pedig a telepítéstől számított 30 napon belül kell bejelentkezni a regisztrációt végző központba.

A későbbiekben minden jelentősebb hardvermódosítást követően, vagy a szoftver újrainstallálásakor jelentkezik a Termékaktiválási Varázsló, amely végigvezeti a felhasználót az elvégzendő lépéseken.

A CD-k másolását és eredetiként történő forgalmazását azzal kívánják megakadályozni a Microsoft szakemberei, hogy ezek után a korongok teljes felületére hologramot nyomnak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38