Nézettség tekintetében jól teljesít a téli olimpia

forrás: Prím Online, 2022. február 14. 16:27

A 2022-es téli olimpiai játékok nyitó versenyhetén az Eurosport és a discovery+ digitális elérése, valamint a lineáris nézettség is jelentősen növekedett Európa-szerte. A nézettség már négy versenynap után meghaladta a 2018-as eredményeket, és az új streaming-előfizetők száma is felülmúlta a legutóbbi téli olimpiai játékok alatt szerzett előfizetők számát. 2018-hoz képest ugyanebben az időszakban most nyolcszor annyi néző streamelt tartalmakat.

Erősen kezdett a 2022-es pekingi téli olimpia a Discovery platformjain: az európai lineáris csatornákon, az Eurosport digitális szolgáltatásain és a discovery+ streaming-szolgáltatásánál is. Az olimpiai tartalmakat nyolcszor több néző streameli, mint a 2018-as pjongcsangi téli olimpia ugyanezen időszakában, és az összes új előfizető száma a Discovery streaming-szolgáltatásain már most meghaladja a 2018-as eredményeket, miközben még egy hét hátra van a versenyből.

 

A Discovery előfizetéses streamingszolgáltatásain keresztül eddig közel háromnegyedmilliárd percnyi tartalmat néztek meg, ami a 2018-as pjongcsangi téli olimpia azonos időszakának több mint 18-szorosa. Az Eurosport és a discovery+ streaming-szolgáltatásain az egy nézőre jutó átlagos megnézett tartalom több mint kétszeresére nőtt, és az emberek átlagosan 29%-kal tovább követték a televíziós közvetítéseket, mint 2018-ban. Az Eurosport.com-on található ingyenes olimpiai hírek és rövid videók elérése szintén több mint kétszeresére nőtt.

 

Hasonlóan a legutóbbi téli olimpiához, az Eurosport átlagos lineáris nézettsége továbbra is erős – annak ellenére, hogy a teljes tévénézés mennyisége 2018 óta több mint 10 százalékkal csökkent. A lineáris televíziós közönségarányok az északi országokban – beleértve Svédországot és Norvégiát, ahol a Discovery a fizetős és az ingyenes televíziós közvetítő is – 2018-hoz képest továbbra is erősek, és kiemelkedő eredményeket mutatnak Norvégiában (87%), Svédországban (83%) és Finnországban (71%).

 

 

„Az olimpia minden platformunkon masszívan indul. Az Eurosport és a discovery+ élen jár ebben a korai sikerben: streamingszolgáltatásunk növekedése továbbra is jelentősen felülteljesít – mondta Jean-Briac Perrette, a Discovery Streaming & International elnök-vezérigazgatója. – Ez is megerősíti, milyen erőt és értéket jelent, hogy a sportot integráltuk a discovery+ szolgáltatásunkba. Ez jelentős számú új discovery+ előfizetőt vonz, a sport vonzerejét az egész háztartásra kiterjeszti, és még jobban hozzájárul az ügyfelek megtartásához. Csak ezen az első héten az új discovery+ olimpiai előfizetők több mint egyharmada már más szórakoztató tartalmakat is fogyasztott a platformon.”

 

„Az olimpia nyitó szakaszában tapasztalt növekedés jól mutatja, hogy a Discovery milyen többletet nyújt a közönségének és partnereinek. Ingyenesen fogható csatornákból, az Eurosportból, a discovery+-ból és ingyenes digitális és közösségi platformokból álló hálózatunk egyre több embert, egyre hosszabb időre vonz az olimpiai tartalmakhoz – mondta Andrew Georgiou, a Discovery sportért felelős elnöke. – Mindez a kiemelkedő közvetítéseknek, a helyi hősökre összpontosító, erőteljes történeteknek, az innovatív technológiának, valamint a sport leghitelesebb szakértői csapatának is köszönhető. Alig várjuk, hogy a nézők elé tárhassuk a további eseményeket és a játékok legnagyobb sztorijait.”

 

Az olimpia kezdete óta közel kétszer annyian látogatták meg az Eurosport.com oldalt és annak több helyi változatát, mint a 2018-as pjongcsangi téli olimpia azonos időszakában. A platform tovább bővítette kínálatát, és élő frissítéseket, híreket és on-demand videókat kínál a rajongóknak az olimpia idején.

 

A Discovery 50 európai piacon* mutatja be a 2022-es pekingi téli olimpiai játékokat, 11 nemzeti gyártásban, 19 nyelven. Európában egyedüliként kínálja az „All of the Olympics”-t, amely a discovery+-on és az Eurosport digitális szolgáltatásain** érhető el.

 

A mért időszak magában foglalja a 2022. évi pekingi téli olimpiai játékok első nyolc teljes versenynapját (február 5-12., szombattól szombatig), a megnyitó ünnepséget, valamint a 2022. február 2-4. (szerda és péntek) között megrendezett eseményeket. A lineáris televíziózás esetében a mérés a február 10., csütörtökig tartó időszak adatait veszi figyelembe. A Discovery az olimpiai játékok európai otthona (Oroszország kivételével).

 

__________________

*  Oroszország kivételével.

**  A 2022-es pekingi téli olimpia a discovery+ csatornán Dániában, Finnországban, Olaszországban, Hollandiában, Norvégiában, Svédországban és az Egyesült Királyságban nézhető, az összes többi európai piacon – Oroszország kivételével – az Eurosport digitális szolgáltatásain keresztül érhető el.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az akadálymentesség elengedhetetlen szempont az épületek tervezése során

Az akadálymentesség szempontjának egyre fontosabb szerepe van az építészetben, világszerte egyre több vállalat törekszik arra, hogy inkluzív környezetet alakítson ki. A Skanska a befogadás és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségével összhangban szintén jelentős hangsúlyt fektet erre. A vállalat az átgondolt tervezés és megvalósítás érdekében együttműködik az Access4you-val azzal a céllal, hogy épületeiben a legmagasabb szintű access4you tanúsító védjegyet szerezze meg. 

2024. május 3. 16:17

Szűkülő piacon bővül a Pepita.hu

A Pepita Group Zrt. hazai bruttó forgalma 30, külfölddel együtt 44 százalékos növekedést mutat az első negyedév eredményei alapján. Kinőtte magát: levetkőzte a csupán baba-mama jelleget, a hazai műszaki és elektronikai területen lévő erős piaci verseny ellenére is e termékkategóriákban Magyarországon 57 százalékos bruttó forgalomnövekedést ért el.

2024. május 3. 14:41

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését. A testület legutóbbi ülésén azt is megállapította, hogy a Balázsék című műsorszám ismét törvényt sértett, amikor a rasszizmusból táplálkozó humorizálásra építette a január 15-i műsor.

2024. május 3. 11:39

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14