A világ vezető információs társadalmai

Tóth Kristóf, 2001. február 10. 22:58
Az IDC felmérése szerint a világ leginkább információorientált országa Svédország. Norvégia és Finnország pedig Amerikát a negyedik helyre szorította vissza a versenyben.
Az IDC azt vizsgálta, hogy az embereknek mikor és hol van lehetőségük hozzáférni az új technológiai vívmányokhoz, illetve, hogy mennyire használják ki egy-egy országban az ezek által nyújtotta lehetőségeket. A IDC egyaránt kutatta a számítástechnikában, az internetben, illetve a bármilyen más eszközökben megbúvó potenciált.

Az eredmények:

- Az Amerikai Egyesült Államok információs infrastruktúrája világviszonylatban a kilencedik helyen végzett. A legerősebb, legkiépítettebb információs infrastruktúrával rendelkező országok Tajvan, Hollandia és Dánia lettek.

- A legmagasabb pontszámot elnyerők az internetezést tekintve Svédország, Szingapúr és Ausztrália lettek. Az USA ebben a kategóriában sem jeleskedett, hiszen a tizedik helyre csúszott vissza.

"Az Amerikai Egyesült Államokban élő emberek többségének sajnos még ma sincs internet-hozzáférése. Ez a tény ront az ország teljes átlagán." - mondta John Gantz, az IDC képviseletében.

- Az Amerikai Egyesült Államok a "legjobb számítógépes infrastruktúrával rendelkező ország" megtisztelő címet kapta meg. Ebben a kategóriában Szingapúr és Ausztrália lett a második, illetve a harmadik.

Az IDC teljes, részletes jelentése az IDC.com-on olvasható.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36