Remekül szerepelt Tóth Dávid a monacói e-sport-világkupán

forrás: Prím Online, 2022. október 28. 19:30

Nagyon szoros, gigászi küzdelemben bronzérmet szerzett Tóth Dávid, a Magyar E-sport Válogatott kiválósága a Sim Racing World Cup 2022 döntőjében, amelyet október 23-án tartottak Monacóban. Újabb szenzációs teljesítményével virtuális pilótánk történelmet írt, hiszen Magyarország eddigi legjobb szimulátorsport-eredményét érte el az első Sim Racing világkupa döntőjén.

A világ legjobb idejével, az éremszerzés reményében utazott Tóth Dávid a Sim Racing World Cup 2022 döntőjére, amelyet az AS Monaco stadionjában rendeztek meg.

 

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a szimulátoros világbajnokság döntőjén is hihetetlenül erős volt a mezőny, és ismét csak tized-, illetve századmásodpercek döntöttek a versenyzők között az Assetto Corsa játék platformján.

 

A Magyar E-sport Válogatott kiválósága újfent szenzációs teljesítményt nyújtott: megnyerte a virtuális Red Bull Ringen tartott sprintfutamot, míg  Silverstoneban és Imolában a harmadik helyen ért célba, így az utolsó pillanatig harcban állt az aranyéremért. A zárófutamon végül Tóth Dávid a negyedik helyet szerezte meg, így a gigászi küzdelemben a dobogó harmadik fokára állhatott fel összetettben.

 

 

„Kettős érzések kavarognak bennem, hiszen győzni szerettem volna a Magyar E-sport Válogatott színeiben, mégis elégedett vagyok a bronzéremmel. Úgy érzem, a Sim Racing World Cup utolsó szakaszában is sikerült kihoznom magamból a maximumot. Valamennyi előfutam igen szoros volt, és mindenki bejutott a döntőbe, amely a jelentős csúszás miatt végül nem 25, hanem csak 8 körös volt. Ezt nagyon sajnálom, hiszen így kevesebb lehetőségem nyílt arra, hogy ott is megmutathassam a legjobb tudásomat. A barcelonai pályán zajlott a zárófutam, amelyet Szlovénia legjobbja, Jernej Simončič nyert meg, és aki ezáltal a kilencedik világbajnoki címét tudhatja magáénak. Gratulálok az eredményéhez, végig nagyon jól versenyzett és megérdemelt győzelmet aratott. És ezúton is szeretnék köszönetet mondani a Magyar E-sport Szövetségnek, a HUMDA-nak és a Szerencsejáték Zrt.-nek, továbbá Pinczés Ádám csapattársamnak azért a támogatásért, amelyet a felkészülés és a verseny során nyújtottak számomra” – nyilatkozta az immár világbajnoki bronzérmes Tóth Dávid, a K&H MNEB SIM Liga korábbi kétszeres győztese, aki 2022 februárja óta az Arnage Competition csapat tagja.

 

„Rendkívül büszkék vagyunk Tóth Dávid teljesítményére, aki a világ leggyorsabbjaként képviselte hazánkat és egyben Európát is a Sim Racing World Cup 2022-es döntőjében. Káprázatosan versenyzett, a második sprintfutamon például az egész mezőnyt maga mögé utasította, ami fantasztikus sikernek számít. Sajnálatos módon a szimulátoros világbajnokság monacói fináléjának a lebonyolítása nem volt zökkenőmentes. A spanyol versenyző, Pedro Sanchez szabálytalansága miatt óvást adtunk be, de nem kapott büntetést, így Dávid csupán 1 ponttal lemaradva végzett a harmadik helyen” – hangsúlyozta Biró Balázs, a HUNESZ elnöke.

 

„Dávid többszörös SIM Liga bajnokként a világ legjobbjai között, nemzetközi porondon ért el kiemelkedő eredményt, ezzel példát mutatva a hazai szimulátorversenyzők következő generációjának. A szimulátorsport egy olyan határterülete az e-sportnak és az autósportnak, ahol ugyanazokra a képességekre van szükség, mint az autósportban, így nagyszerű eszköz arra, hogy a fiatalabbakat is aktívan bevonjuk a versenyzés világába. A HUNESZ és a HUMDA stratégiai együttműködésének köszönhetően remélhetőleg a jövőben még többen vehetnek részt hasonlóan rangos versenyeken, ahol a Magyar E-sport Válogatott tagjaként képviselhetik Magyarországot.” – hangsúlyozta Őry Kornél, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. sport- és közlekedésbiztonsági szakértője.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Rangos szakmai versenyen díjazták a Mercedes-Benz duális képzésének tanulóit

2 kategóriában győztek és összesen 4 dobogós helyet szereztek a Szakma Sztár Fesztiválon április 26-án a kecskeméti Mercedes-Benz Academy diákjai. Az országos versenysorozaton 21 tanuló 4 szakmában képviselte a Mercedes-Benz Hungary Kft.-t. 

2024. április 29. 13:07

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50