SmartManFest: bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a digitalizáció világába a Széchenyi-egyetemen

forrás: Prím Online, 2024. március 1. 16:05

Az ipar 5.0 innovációs és technológiai átmenet, valamint az ipari fokozatváltás a témája a Széchenyi István Egyetem programjának, amelyet a hagyományteremtő céllal életre hívott Smart Manufacturing Festival keretén belül rendeznek a győri kampuszon és az egykori kekszkockában, vagyis az egyetem Győri Innovációs Parkjában. Az érdeklődők március 6-án izgalmas előadások és laborlátogatások keretében pillanthatnak be a digitalizációs innovációk világába.

A SmartManFest az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség (NTPSZ) által életre hívott programsorozat, amelynek keretében a magyar ipari nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások, felsőoktatási intézmények és kutatóhelyek ajtót nyitnak a nagyközönség számára, és betekintést engednek az ipari digitalizáció lebilincselő világába. Több mint 30 helyszínen közel 50-féle program várja a látogatókat február 26. és március 8. között. A programsorozat során a technológiai újításokra, ipari digitalizációs megoldásokra kíváncsi érdeklődők modern, okosgyártással működő vállalatok működéséről, valamint a témában élenjáró felsőoktatási intézmények fejlesztéseiről is képet kaphatnak.

 

A Széchenyi István Egyetem március 6-án szerdán rendezi programját, amelyben az innovatív digitális megoldások kerülnek előtérbe. Az intézmény elkötelezett a modern technológiák és a fenntarthatóság iránt, amely kutatás-fejlesztési tevékenységét is meghatározza. Délelőtt, 10 és 12 óra között panelbeszélgetést rendeznek a Győri Innovációs Parkban, vagyis a résztvevők a közelmúltban teljesen megújult egykori kekszgyári épületet belülről is megismerhetik. 

 

Az egykori kekszgyári kockaépület teljesen megújulva szolgálja a tudományt és az innovációt a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjaként. (Fotó: Adorján András)

 

A „Digitális innováció a győri Science Parkban” című rendezvény moderátora dr. Kovács Ákos (Digitális Fejlesztési Központ), előadói: dr. Ballagi Áron (Automatizálási és Mechatronikai Tanszék – Járműipari Kutatóközpont), Szántó Norbert (Automatizálási és Mechatronikai Tanszék – Járműipari Kutatóközpont – Digitális Fejlesztési Központ), dr. Szalai Szabolcs (Járműgyártás és Technológia Tanszék), dr. Fodor Dénes (Teljesítményelektronika és villamos hajtások Tanszék) és Lukács Balázs (Digitális Fejlesztési Központ).

 

13 órától laborlátogatásokat tartanak a győri kampuszon, amelyek során megismerhető a Kiber-fizikai Gyártórendszerek Laboratórium, a Rádiófrekvenciás Vizsgálólaboratórium, a Távközlés-informatika Laboratórium és a Drónlaboratórium, valamint a Mobilis Interaktív Élményközpont tevékenysége.

 

A SmartManFest tehát mindenki számára nyitott, de regisztrációhoz kötött, legyen akár egyetemista, akár kis- és középvállalkozó, a szakma részese vagy a szakmán kívülről érkező látogató. Regisztrálni a https://smartmanfest.hu/regisztracio/ címen lehet.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36