E-szignó konferencia

, 2001. március 20. 19:36
A Prím és az Expont május 3-án és 4-én közösen rendezi meg Székesfehérvárott a Technika Házában az E-szignó - Elektronikus közigazgatás című nemzetközi szakkonferenciát, amelynek aktualitását az adja, hogy ezekben a hetekben felgyorsult a törvényhozási munka az elektronikus aláírás témakörében.
Az elektronikus aláírás nem csak az e-gazdaság, hanem a közigazgatás számára is fontos, ám ezen a területen tovább szélesedhet a témakör, egészen odáig, hogy tudják-e az önkormányzatok, milyen uniós pénzeket pályázhatnak meg informatikai fejlesztéseikhez, készül-e, és milyen lesz a kormányzati portál, tudják-e az egyik megyében, hogy milyen informatikai eredményeket értek el a szomszédban.

A konferencia két fő témája az elektronikus aláírás és az elektronikus közigazgatás (e-kormányzat, e-önkormányzat, online ügyintézés, információszolgáltatás), részvevői pedig az államigazgatás és az önkormányzatok képviselői, a közigazgatási informatikusok, valamint a téma iránt érdeklődő szakemberek lesznek.

A konferencia védnökségére kormánytagokat kértünk fel, Dávid Ibolya elfogadta a meghívást, és a nyitó napon megtartandó előadásában foglalja össze az elektronikus aláírás jelentőségét. Dr. Szegvári Péter, a Miniszterelnöki Hivatal Közigazgatási és Területfejlesztési Államtitkárságának irodavezetője az "Elektronikus kormányzás mint a modern közigazgatás és területpolitika jövőbeni lehetősége" címmel tart előadást. Az Európai Unió brüsszeli központjából Székesfehérvárra utazik Gerald Santucci, az EU Információs Társadalom Főigazgatóságának főosztályvezetője, hogy az EU informatikai fejlesztésre vonatkozó elképzeléseiről tartson előadást; ugyancsak brüsszeli vendég André Miodezky, az LR Tech brüsszeli központjának vezérigazgatója. A nyitó nap délelőttjén a programtervezet szerint stratégiai és biztonsági kérdések lesznek napirenden, egészen az ebédszünetig, a konferencia helyszínén tartandó állófogadásos ebédig.

Ez a témakör folytatódik délután is, többek között olyan előadók lépnek a közönség elé, mint Horváth János, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatalának informatikai főosztályvezetője, dr. Tóth Mihály, a műszaki tudományok kandidátusa, főiskolai tanár. Tervezett előadásainkban lesz szó a jövő közigazgatásáról, a résztvevők bepillantást nyerhetnek a legfejlettebb technológiákba és fejlesztésekbe, s megismerhetnek egy konkrét példát (Egyesült Királyság vagy Dél-Afrika) a korszerű elektronikus kormányzati stratégiára.

A kerekasztalfórummal is tarkított első konferencianap közös esti programmal, vacsorával zárul.

A május 4-ei második konferencianap délelőttjén folytatódnak az előadások, amelyek keretében szó esik arról, hogyan juthatnak az önkormányzatok informatikai projektjeikhez uniós pénzekhez, illetve néhány megvalósult, példaértékű önkormányzati, regionális és kormányzati projekt mutatkozik be.

A munkaebéddel a konferencia előadásokból álló része is véget ér, de az érdeklődőket Székesfehérvár legnagyobb számítástechnikai vállalata, az Albacomp délután gyárlátogatásra invitálja.

A konferencia részvételi díjai részletesen a mellékelt jelentkezési lapon találhatók, igény esetén Budapestről, a Kongresszusi Központ parkolójából buszt indítunk Székesfehérvárra, amely ugyanoda hozza vissza a résztvevőket.

Akció: Az első 50 jelentkező éves előfizetést kap a Prím Kiadó Business Online és INK (Internet Kalauz) című havi és VGA Monitor című kétheti magazinjára; a három előfizetés együttes értéke lényegében a konferencia részvételi díjának természetbeni visszatérítését jelenti.

Jelentkezni lehet a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével a 371-2250-es faxszámra vagy a Prím Média postacímére (1115 Budapest, Keveháza u. 1-3.), illetve e-mailben az eszigno@prim.hu címen a jelentkezési lap kérdéseinek megválaszolásával. Van lehetőség a jelentkezési lap online kitöltésére is a prim.hu/eszigno címről kiindulva.

Jelentkezési lap

E-szignó - Elektronikus közigazgatás

2001. május 3-4.

Technika Háza

Székesfehérvár

A konferencián részt vevő személy adatai:

Név:

Beosztás/munkakör:

Intézmény vagy cég neve:

Tevékenység:

URL-cím:

Telefon:

Fax:

E-mail:

Számlázási cím:

Megrendelő neve:

Számlázási név:

Számlázási cím:

Telefon:

Fax:

E-mail:

A fent megnevezett személy részére megrendeljük az E-szignó konferenciára a részvételi lehetőséget (az április 15-éig beérkezett jelentkezések beküldői árkedvezményt kapnak):

a május 3-4-ei programra: 19 800 Ft + áfa (teljes ár: 24 800 Ft + áfa)

a május 3-ai programra: 15 800 Ft + áfa (teljes ár: 19 800 Ft + áfa)

a május 4-ei programra: 8800 Ft + áfa (teljes ár: 11 800 Ft + áfa)

Szállásigénylés

Igényelni szeretnék elszállásolást a székesfehérvári Alba Regia Szállóban, ára az igényelt belépőjegy összege felett 9800 Ft/éjszaka.

Fizetés a megadott számlázási címre küldött számla alapján, átutalással.

Kitöltés után kérjük a lapot elküldeni a 371-2250-es faxszámra vagy a Prím Média címére (1115 Budapest, Keveháza u. 1-3). E-mailben is elfogadunk jelentkezést az eszigno@prim.hu címen a jelentkezési lap kérdéseinek megválaszolásával. Van lehetőség a jelentkezési lap online kitöltésére is a prim.hu/eszigno címről kiindulva.

Kulcsszavak: e-signo jog konferencia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55