Új 3Com megoldások a jobb vállalati internet-kihasználásért

, 2001. július 16. 11:20
A 3Com most bejelentett új web alapú megoldásai közé tartozik a SuperStack 3 Webcache és a SuperStack 3 Server Load Balancer termékcsalád, valamint egy új szoftververzió a SuperStack 3 Firewall tűzfalhoz.
Az új SuperStack 3 Webcache a gyakran kért weboldalakat a helyi hálózaton (LAN-on) tárolja, tehát ezeket nem kell WAN-kapcsolaton keresztül ismételten lekérni az internetről. Az ügyfelek akár internetes WAN-sávszélességük 50%-át is megtakaríthatják. Ezen felül a Webcache gyorsabban is jeleníti meg a weboldalakat a felhasználók böngészőiben, mert a tartalom nem a lassabb WAN-kapcsolaton keresztül, hanem Ethernet-sebességgel a helyi hálózatról érkezik. A 3Com az infrastruktúra-szoftverek egyik vezető gyártójával és a hálózati gyorsító tárolás (caching) piacvezetőjével, az Inktomi céggel együttműködve beágyazta az Inktomi Traffic Server motort a 3Com termékébe.

Az új 3Com SuperStack 3 Server Load Balancer a hálózati forgalmat több szerver között osztja el. Ez biztosítja a maximális rendelkezésre állást, támogatja az elektronikus kereskedelmet, méretrugalmassá teszi a hálózatot és javítja annak teljesítményét. A Server Load Balancer a 4.-7. rétegben történő alkalmazás-érzékeny kapcsolás révén drótsebességgel osztja szét a hálózati forgalmat.

A tavaly december óta kapható SuperStack 3 Firewall biztonságot nyújt a vállalatoknak a kalóztámadások ellen, és kiszűri a vállalat tevékenységéhez nem kapcsolódó vagy ízléstelen tartalmakat. Ezen felül költséghatékony módon lehet vele létrehozni virtuális magánhálózatokat (VPN), amelyekkel a távoli helyszínek csatlakoztathatók az interneten keresztül. A tűzfalszoftver 2.0 verziójának újdonságai közé tartozik többek között a nagy rendelkezésre állású redundáns (két rendszerből álló) konfiguráció támogatása és a telepítést gyorsító varázsló.

„Ezek a megoldások elégedettebbé teszik a felhasználókat és fokozzák a hálózati teljesítményt. Gyorsabban jelenítik meg a weboldalakat és növelik a szerverek rendelkezésre állását. Egyetlen más vállalat sem nyújtja ezt a funkcionalitást ilyen egyszerűen kezelhetően és ilyen elérhető áron” – jelentette ki Lehner Tamás, a 3Com Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. „Az iparban elsőként mi tesszük lehetővé a 20 percen belüli telepítést.”

Kulcsszavak: 3Com 3Com-hu hálózat

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50