Egyszerű PC távfelügyelet és biztonság kis- és nagyvállalatoknak

forrás Prim Online, 2011. március 26. 09:57

A Microsoft bemutatta a PC-k és egyéb számítástechnikai eszközök hatékony kezelését segítő megoldásait, a Windows Intune-t, a System Center Configuration Manager 2012 Beta 2-t és a Microsoft Desktop Optimization Pack (MDOP) következő verzióját. A számítógépek menedzselését a felhőbe vivő Windows Intune, hazánkat is beleértve, 35 országban érhető el mától. Segítségével egyetlen, internetre kötött gépről gyakorlatilag bárhonnan kezelhető egy szervezet összes számítógépe.

A Windows Intune legfőbb előnyei:

  • Központilag kezelhető a Microsoft frissítéseinek és szervizcsomagjainak telepítése az összes számítógépen, valamint a frissítési, a tűzfal- és a kártevők elleni – végpontvédelmi – házirend, még a vállalati hálózaton kívüli távoli számítógépeken is.
  • Hatékony védelmet nyújt a legújabb fenyegetésekkel szemben a Microsoft díjnyertes Malware Protection Engine védelmi moduljára épülő központi végpontvédelem segítségével.
  • Értesít a frissítésekről és veszélyforrásokról, így még azelőtt azonosíthatók és megoldhatók a problémák, mielőtt azok hatással lennének a felhasználókra és a vállalatra.
  • A távsegítség révén a számítógépekkel kapcsolatos problémák a felhasználók tartózkodási helyétől függetlenül megoldhatók.
  • A vállalatnál használt hardver- és szoftvereszközök nyilvántartásával hatékonyan kezelhető az eszközállomány és a licencek.
  • Windows 7 Enterprise upgrade licenc jár minden, az előfizetésben részt vevő számítógépre.


System Center Configuration Manager 2012


A System Center Configuration Manager 2012, a Microsoft konfiguráció-menedzsment megoldásának következő verziója a http://www.microsoft.com/systemcenter/cm2012 weboldalon érhető el. A termék legfontosabb újdonsága, hogy a rendszergazdák most már nemcsak az egyes PC-k és eszközök, hanem a felhasználók szemszögéből is képesek lesznek biztosítani az egységes felhasználói élményt. Ezentúl a technológia révén csökkenthetők a desktop és mobil eszközök üzemeltetési költségei, és könnyebbé válik a heterogén, mobil, fizikai és virtualizált alkalmazások egy megoldásban való egységesített kezelése.

Microsoft Desktop Optimization Pack

A Microsoft Desktop Optimization Pack hamarosan érkező következő verziója tartalmazni fogja a Microsoft BitLocker Administration and Monitoring (MBAM) és a Microsoft Diagnostics and Recovery Toolset (DaRT) béta állapotú frissítéseit. Az MBAM leegyszerűsíti a BitLocker telepítését, javítja a megfelelőséget és a jelentéskezelést, miközben a kulcsfontosságú visszaállítási folyamatok egyszerűsítésével csökkenti a támogatási költségeket. Az ügyfelek a http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=208999 weblapon regisztrálhatnak a béta verziójú alkalmazásra.

A DaRT frissített verziója tartalmazni fogja a távirányítású munkafolyamatok létrehozásának és a hálózatról vagy USB-meghajtóról való rendszerindításnak a lehetőségét a visszaállítási eszközök használata érdekében. A béta verzióra, amely várhatóan áprilisban érkezik, az érdeklődők a http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=213952 weboldalon jelentkezhetnek.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már tizedik éve lehet pályázni a Városmarketing Díjra

Májusban elindult a városmarketing „gyémántok” szakmai elismerések gyűjtése! A tizedik alkalom egy hosszabb pályázati időszakot ölel fel, mert a díj is csatlakozik a Magyar Marketing Szövetség februári díjátadó gálaestjéhez, így a pályázatok egészen 2024. december 31-ig folyamatosan beadhatóak a Magyar Marketing Szövetség és a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézet versenyére. 

2024. május 23. 21:14

Ezzel a fintech újdonsággal növelik bevételüket a webáruházak

Akár húsz százalékos extra forgalomnövekedést is generálhat a webshopokban a Magyarország vezető fintech cége által fejlesztett, egyedülálló, saját brandre szabható részletfizetési megoldás.

2024. május 23. 12:59

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Már lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem közös ösztöndíjprogramjára

Május 22-től lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem IT és mérnöki területen tanuló nők számára meghirdetett ösztöndíjprogramjára. Az ösztöndíj a diákok tudományos terveinek megvalósításához járul hozzá; a program keretösszege egy évre összesen 5 millió forint és szemeszterenként 4 diák nyerheti el.

2024. május 22. 17:48

Jövőbe mutató megoldások a 10. Smart Factory ConnAction konferencián

Az ipar 4.0 koncepciója több mint egy évtizede tartja izgalomban a termelővállalatokat. Ez idő alatt az ipari termelés digitalizálása és automatizálása, valamint az okos gyártás és az innovatív technológiák használata az egyik legnépszerűbb témává vált, amely még a mindennapi beszélgetésekben is megjelenik. 

2024. május 22. 16:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17