DCP-9055CDN: Színes lézer multifunkciós a Brothertól

forrás Prim Online, 2011. július 21. 08:54

A Brother legújabb multifunkciós készüléke, a DCP-9055CDN a megújult 3 in 1 lézer sorozat új tagjaira jellemző energia- és kellékanyagtakarékos beállításokkal, nagytöltetű tonereket alkalmazva kiemelkedik költségtakarékos működésével. Sokoldalú funkcióival egyedi és professzionális végeredményt nyújt akár nagyobb munkacsoportok számára is.

A kompakt, letisztult megjelenésű készülék elegáns, fekete előlappal tervezett, helytakarékos kivitelének köszönhetően ideális irodai használatra. A DCP-9055CDN akár 10 fős munkacsoportot is kiszolgál vezetékes hálózati összeköttetéssel, amellyel a nyomtatás, másolás és szkennelés funkciók megoszthatók több felhasználó között, lerövidítve a munkavégzés idejét, az erőforrás megosztásával pedig jelentősen csökkenthetők a költségek. A DCP-9055CDN színes és mono nyomtatási sebessége egyaránt 24 lap/perc, az automatikus kétoldalas nyomtatással a papírhasználat mérsékelhető. A dokumentumok 2400 x 600 dpi felbontásban nyomtathatók, a szkennelés pedig akár 19200 x 19200 dpi felbontásban is történhet. A 250 lapos normál papírtálca kiegészíthető 500 lapos opcionális tálcával, illetve a papírkezelést az 50 lapos többfunkciós tálca és a 35 lapos automatikus dokumentum adagoló (ADF) teszi könnyebbé.

A menü-navigációt az 5 soros, 22 karakteres LCD kijelző segíti. A készülék funkciói között megtalálható az N az 1-ben nyomtatás, amellyel 2,4,9,16 vagy akár 25 oldalt lehet egyetlen A4-es oldalra tömöríteni, valamint az élőfej és élőláb, illetve vízjel nyomtatás, amellyel különböző szövegek, dátumok vagy felhasználói azonosító is nyomtatható a dokumentumokra. A poszternyomtatás funkcióval 4, 9, 16 vagy 25 oldalra osztható el egy egyoldalas dokumentum. Könnyen készíthetők A5 méretű brosúrák az erre szolgáló funkció és az automata duplex használatával. Külön beállítást kapott a 2 az 1-ben igazolványmásolás funkció, amellyel a készülék egy oldalra másolja az igazolványok mindkét oldalát, és csak akkor készíti el a nyomatot, amikor a két oldal beolvasása megtörtént a szkennerüveg segítségével.

A felhasználók jogosultságai a Secure Function Lock, azaz „Biztonsági zár” funkció beállításaival szabályozhatók, ezzel akár előre meghatározható a havi mono- és színes nyomtatás mennyisége. A hatékony irodai munkavégzés egyik alapfeltétele a nyomtatóra küldött dokumentumok biztonságos kezelése, amelyre az SSL titkosítás és a „Biztonságos nyomtatás” (Be Safe funkció) PIN kódos védelemmel funkciók nyújtanak megoldást. A gyors és rugalmas munkavégzést az USB direkt interfész is segíti.

A BRAdmin Professional ingyenesen elérhető szoftverrel a hálózatba kötött készülékek (Brother és más gyártók készülékei is) központilag és távolról is vezérelhetők, valamint a letölthető BRAdmin Light nyomtató szerver-menedzsment rendszer Windows és Mac operációs rendszerekkel alkalmazható. A nyomtatópark kezelésében a Web alapú menedzsment rendszer is megoldást kínál, professzionális web böngésző használatával érhető el a készülék teljeskörű kezelése, ezzel is fokozva a felhasználók kényelmét. A szoftverek segítségével beállításokat, felhasználói korlátozásokat végezhet a készülék használatát illetően, tájékozódhat az eszközök állapotáról, s mindezt számítógépén ellenőrizve akár egy másik helyiségből, a multifunkciós eszköztől távol is megteheti.

A Brother lézernyomtatók és multifunkciós készülékek különálló toner- és dobegységgel készülnek, így az elhasznált kellékanyagok cseréjekor nem szükséges a teljes szett cseréje. A DCP-9055CDN “Energy Star” és a “Der Blaue Engel” környezetvédelmi termékcímkékkel rendelkezik, amelyek többek között az alacsony energiahasználat és zajszint alapján minősítik a termékeket. A multifunkciós készülék TEC értéke (tipikus energiafogyasztása) 1,76 kWH/hét, a Deep Sleep (mélyalvó) funkcióban pedig csupán 1,2W áramot fogyaszt. Az opcionális nagytöltetű tonerekkel 4000 fekete és 3500 színes oldal nyomtatható, így alkalmazásukkal az oldalankénti költségek csökkenthetők.

A Brother minden készülékére 2 éves garanciát nyújt, amely a www.brother.hu weboldalon történt regisztrációval 2+1 évre terjeszthető ki.

Tulajdonságok:

Nyomtatási sebesség: akár 24 lpp színes és mono
Automatikus duplex egység
2400x600 dpi nyomtatási felbontás, 19200x19200 interpolált felbontás szkennelésnél
Vezetékes hálózati elérhetőség
5 soros, 22 karakteres LCD kijelző fehér háttérvilágítással
USB direkt interfész
250 lapos normál, 500 lapos opcionális, 50 lapos többcélú tálca és 50 lapos ADF (automatikus dokumentum adagoló)
128MB memória, SO-DIMM modullal bővíthető 384MB-ig
Secure Function Lock - felhasználói jogosultságok korlátozása
Be Safe funkció - PIN kóddal történő nyomtatás és SSL titkosítás
 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB Santa Palomba-i gyártóüzeme évi 675 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását

Az ABB áram-védőkapcsolók (AVK/FI-relék) és árammérők olaszországi, Santa Palomba-i gyártóüzeme évente 675 tonnával csökkenti CO2-kibocsátását. A meglévő megújuló energiaforrások mellett egy új fotovoltaikus rendszer biztosítja a telephely energiaellátásának negyedét. 

2024. április 30. 13:02

55 felett is van szexting a közösségi médiában

Többet nyomkodják a Facebookot, mint amennyi időt tévénézéssel vagy családi programokkal töltenek, szeretik a podcasteket, kezdenek rászokni a TikTokra, sőt közel egyharmaduk volt már címzettje szexuális tartalmú üzenetnek a közösségi médiában – derül ki az 55 év feletti korosztályról a “Szeniorok a neten” elnevezésű online felmérésből, amelyet idén márciusban készített a BeSocial közösségi média fókuszú digitális ügynökség.

2024. április 30. 11:36

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Az Európai E-sport Szövetség tisztújításán magyar tisztségviselő is bizalmat kapott

33 tagország, köztük Magyarország részvételével, újra alakult az Európai E-sport Szövetség (EEF). Hazánkat teljes jogú tagállamként, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) nevében, Biró Balázs György, a szövetség főtitkára és Kis Balázs külkapcsolatokért felelős elnökségi tag képviselte.

2024. április 29. 18:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14