Mobilon is tájékozódunk egészségünkről

forrás: Prím Online, 2015. február 26. 16:22

Hazánkban egyre népszerűbbek a különféle egészségügyi és életmód alkalmazások. A Szinapszis Kft. kutatása szerint az okostelefon-tulajdonosok 17%-a töltött már le ilyen applikációt.

A Szinapszis Kft. készített egy felmérést, amelyben arra volt kíváncsi, az emberek mennyire töltenek le, illetve használnak egészségügyi mobilalkalmazásokat. A felmérésben résztvevők 36%-a hallott már egészségügyi vonatkozású mobilappokról, amely jelentős növekedést jelent az előző évek 26%-hoz képest. Megfigyelhető, hogy mind a krónikus betegek (38% vs. 26%), mind az okostelefonnal rendelkezők (49% vs. 36%) tájékozottsága számottevően javult ebben a kérdésben. Mindkét vizsgált csoport esetében 12-13%-os növekedés tapasztalható egy év leforgása alatt.

 

 

Az okostelefonnal rendelkezők megközelítőleg 82%-a töltött már le bármilyen alkalmazást készülékére, személyenként átlagosan 9 darabot. Az alkalmazások letöltésével kapcsolatos döntést pedig továbbra is az befolyásolja leginkább, hogy a kérdéses applikáció ingyenesen vagy térítés ellenében tölthető-e le.

 

A kutatásból kiderült, hogy az egészségügyi témájú appok megítélése továbbra is pozitív, a válaszadók 2/3-a tartja hasznosnak az egészségügyi vonatkozású mobil appokat. Azok pedig, akik rendelkeznek letöltött egészségügyi és/vagy életmód alkalmazással, 44%-ban napi szinten használják is azokat. Azon válaszadók közül, akik hallottak már egészségügyi mobil alkalmazásokról, 19% nyilatkozta azt, hogy hallott már a – krónikus betegek, illetve a nem betegek számára egyaránt hasznos információkat tartalmazó – WEBBeteg mobilappról és le is töltötte azt.

  

A jelenleg már 15 ezer letöltőt számláló WEBBeteg mobilalkalmazás személyre szabható formában teszi elérhetővé a WEBBeteg.hu tartalmait. A portál célja pedig az, hogy mind a weben, mind pedig a mindig kéznél lévő okostelefonokon szakmailag megbízható forrást nyújtson a laikus felhasználók számára. 

 

 

 

Ami az alkalmazást igazán egyedivé teszi, hogy nemcsak egy-egy szűkebb betegcsoportra specializálódik, hanem általánosan mindenki számára hasznos és értékes információkat tartalmaz. A személyre szabható hírfolyam funkción felül különböző kalkulátorok, betegséglexikon és tünetellenőrző segítségével kaphat a felhasználó teljesebb képet saját testéről és egészségi állapotáról, valamint arra is lehetősége van, hogy kérdéseit feltegye az orvos válaszol rovatban.

 

A WEBBeteg alkalmazás ingyenes. Elérhető az App Store-ban és a Google Playen.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38