Microsoft: Izgalmas bejelentések a holnap induló BETT konferencián

forrás: Prím Online, 2017. január 25. 11:25

A magyar gazdaság versenyképessége a jövő generációinak tudásán és szakértelmén múlik – ez pedig a tanteremben kezdődik. A Microsoft számára kiemelten fontos, hogy a digitalizáció során támogatást nyújtson az iskolák és tanárok számára, így számos újdonsággal készül a holnap induló, londoni BETT rendezvényre.

A pedagógusok nap mint nap olyan kihívásokkal néznek szembe, melyre talán nem is gondolnánk: az amerikai tanárok 90%-a kollégáival megosztva használja a tantermi eszközöket, 50%-uk szakmai támogatás nélkül,  egymaga felel a mindennapos karbantartásáért, 60%-uk pedig saját maga vásárolja meg és telepíti a különböző alkalmazásokat. Ez értékes időt és energiát emészt fel, melyet gyermekeink oktatására, képzésére is fordíthatnának. A legújabb bejelentésekkel azonban a Microsoft jelentős terhet vesz le a pedagógusok és rendszergazdák válláról:

  • A felhőalapú alkalmazás- és eszközmenedzsment szolgáltatás, a Microsoft Intune for Education segítségével minden eddiginél egyszerűbbé válik a közösen használt informatikai eszközök konfigurálása és felügyelete. A szolgáltatás tökéletesen alkalmazkodik az intézmények már használatban lévő Windows 10-es eszközeihez és szoftvereihez, így hozzásegít az egységes és biztonságosabb informatikai környezet kialakításához.
  • Partnereink, úgymint a HP, Lenovo vagy az Acer, új, az oktatásra specializált Windows 10 alapú eszközökkel járulnak hozzá az digitális oktatás számára elengedhetetlen teljesítmény és biztonság megteremtéséhez.
  • A Minecraft: Education Edition legújabb verziója a felhasználók visszajelzései alapján készült el, így az eddigi legteljesebb felhasználói élményt nyújtja.

 

 

További információk és részletek elérhetők Yusuf Mehdi, a Microsoft Windowsért és eszközökért felelős vállalati alelnökének hivatalos blogposztjában tekinthető meg. 

 

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Látványos felületen böngészhetjük 5000 egyetem kutatási teljesítményét

Mit, hol, kikkel együttdolgozva kutatnak leginkább egy egyetem munkatársai? – Oxfordtól Tokióig a Corvinus Rankless nevű online felülete látványosan összegzi a világ felsőoktatásának kutatási teljesítményét, kapcsolódási pontjait. Szűrhetünk földrajzi, tudományterületi szempontokra, de szakmai folyóiratokra is.

2024. június 2. 10:11

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52