Konferencia a gépi tanulásról, a mesterséges intelligenciáról és a mély tanulásról

forrás: Prím Online, 2023. május 27. 10:19

2023. június 2. és 4. között Prágában, az O2 Universumban rendezik meg Európa legnagyobb gépi tanulásról, mesterséges intelligenciáról és mélytanulásról szóló konferenciáját. A Machine Learning Praque társszervezője a Kiwi.com, vezető utazási technológiai vállalat. Az eseményen olyan nagyvállalatok szakértői lesznek előadók, mint az Amazon, az Emplify, a Google, a Microsoft és a Workday.

„Nagyon örülünk, hogy idén társszervezőként vehetünk részt a Machine Learning Prague rendezvényen, ahol összehozzuk a gépi tanulás szakértőit, hogy megosszák egymással tudásukat és tapasztalataikat. A Kiwi.com-nál a gépi tanulást használjuk a különböző forrásokból származó nagy mennyiségű adat – például az úti célok iránti kereslet vagy az utazási keresési minták – elemzésére, hogy olyan előrejelzéseket és ajánlásokat készítsünk, amelyek az ügyfeleink javát szolgálják, és javítják a saját működési hatékonyságunkat” – magyarázza dr. Patrick Giordani, a Kiwi.com adatgazdálkodásért felelős elnökhelyettese.

 

Az eseményen a Kiwi.com szakértői Lucie Blechová, gépi tanulási mérnök és Thomas Browne, Data Scientist a nyitónapon, 2023. június 2-án tartanak workshopot, amelynek központi témája a numerikus szimulátorokkal kapcsolatos Gauss-folyamat regresszió (GPR) lesz.

 

 

„A numerikus szimulátorok nagyon összetett rendszerek, amelyek nem triviális jelenséget írnak le. Elsősorban olyan technológiai területeken használják őket, ahol a numerikus szimuláció helyettesíti a fizikai kísérletet, amely nagyon költséges vagy veszélyes lehet. Ilyen például egy erőművet hűtő csőrendszer, amely nem triviális és létfontosságú rendszer, és a tényleges kísérletek elvégzése veszélyes és költséges lenne. A gépi tanulással minden eredményt ki lehet számítani, azonban ennek magas a számítási költsége, mivel egyetlen szimuláció néhány másodpercig is eltarthat, még egy nagy teljesítményű gépen is.  A GPR úgy segít, hogy a komplex szimulátort egy sokkal egyszerűbb szimulátorral közelíti meg, amely hasonló eredményeket ad, mint amilyeneket a komplex szimulátor adna” – összegezte Mr. Giordani.

 

A workshop során a résztvevők megismerkednek a GPR alapjaival Python nyelven, és megvalósított példákat kapnak arra, hogyan segíthet a GPR. 

 

Jiří Materna, a Machine Learning Prague alapítója elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Kiwi.com, amely mindig is úttörő szerepet játszott az utazási technológiák innovációjában, támogat minket. A Machine Learning Prague egy kis konferenciából nőtte ki magát egy olyan rendezvénnyé, amely mára több mint ezer résztvevőt fogad a világ minden tájáról.  Egyik fő célunk, hogy a gépi tanulás világelső szakértőit hozzuk el Prágába, és örülök, hogy ez a cél ismét teljesült.”

 

A 2016-os kis létszámú ML-alkalmazási konferenciából az esemény mára több mint 1000 résztvevővel és negyven előadóval bővült, akiket idén a cseh fővárosban tartandó háromnapos rendezvényre várnak. A látogatók előadásokra, gyakorlati workshopokra és egyéb interaktív tartalmakra számíthatnak. Az érdeklődők a következő címen regisztrálhatnak és vásárolhatnak jegyet: https://mlprague.com/#active-tickets.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38