Nyári eBike-újdonságok a Boschtól

forrás: Prím Online, 2023. augusztus 4. 09:56

Nagyobb biztonság, könnyebb és csendesebb meghajtások, kisebb akkumulátorok – ez csak néhány a számos újdonság közül, amelyet a Bosch a Smart System rendszerrel ellátott eBike kerékpárokhoz nemrég bemutatott.

„A Bosch Smart System az eBiking digitális jövőjét jelképezi, fejlesztéseinkkel friss inspirációt szeretnénk adni az eBike-osok számára, ezért a moduláris Smart System elemeit idén is új hardverek és digitális funkciók hozzáadásával bővítettük" – hangsúlyozta Claus Fleischer, a Bosch eBike Systems igazgatója.

 

 

eBike ABS: a balesetek 29 százaléka megelőzhető vagy enyhíthető lenne

 

A tavaly bevezetett Bosch eBike ABS rendszer biztonságosabbá teszi a fékezést bármilyen útfelületen, így jelentősen csökkenti az elesés vagy a kormányon való átesés kockázatát. Az eBike-okkal kapcsolatos balesetek akár 29 százalékának súlyosságát csökkenteni lehetne vagy teljesen megelőzhetők lennének, ha minden eBike-on az autóiparból ismert blokkolásgátló ABS rendszer működne – derül ki a Bosch baleseti kutatórészlegének adataiból.

 

A Bosch idén bejelentette legújabb együttműködését a Magyarországon is jól ismert tajvani Tektro fékspecialistával az elektromos kerékpárokhoz készülő ABS fékrendszerek gyártása területén. A Magura mellett a Tektro a második neves fékgyártó, amellyel az eBike ABS-ek gyártásában a Bosch együttműködik.

 

„Szilárd meggyőződésünk, hogy az ABS hosszú távon minden eBike-típuson meghonosodik, és a minőségi eBike-okon alapfelszereltséggé válik" – értékelte a piaci trendeket Claus Fleischer.

 

 

Sok jó teljesítmény kis helyen is elfér: bemutatták a Bosch új kompakt hajtásrendszerét

 

Az új Performance Line SX hajtásrendszert kifejezetten a könnyű eMTB, eGravel és eUrban kerékpárokhoz fejlesztette ki a Bosch. Az új meghajtóegység a nagy teljesítményt alacsony súllyal és kis terjedelemmel kombinálja, melyből a városban kerekezők ugyanúgy profitálhatnak, mint a gravel vagy akár a keményebb terepbringázás szerelmesei. Az új Performance Line SX hajtást elsősorban a sportos kerékpározás kedvelőinek szánják, akik számára a dinamikus haladáshoz – akár városban, akár terepen – fontos az alacsony összsúly.

 

Az új kompakt eBike hajtás maximális nyomatéka 55 Nm, teljesítmény/tömeg aránya elérheti a 300 W/kg-ot. Magas pedálfordulatszámon 600 W-os csúcsteljesítményt is le tud adni, ami akár meredek emelkedőkön is segíti a feljutást. Sík terepen vagy lejtős szakaszokon a könnyű kialakításnak köszönhetően a rendszer agilitásával, valamint rendkívül hatékony és energiatakarékos működésével tűnik ki. A teljes elektromos hajtáslánc súlya, akkumulátorral együtt mindössze 4 kg körüli.

 

A rendszer lényegéhez tartozik az innovatív, nagyon alacsony zajszintű motor- és sebességváltó-koncepció, valamint az alig észrevehető pedálellenállás, ami még kellemesebbé teszi az eBike-élményt 25 km/h sebesség felett is.

 

 

Láthatatlan akkumulátor a vázcsőbe integrálva

 

Az energiát a Performance Line SX rendszer számára a szintén új CompactTube 400 akkumulátor biztosítja, amely a váz alsócsövébe integrálható. Ez a Bosch eBike portfóliójának legkönnyebb akkumulátora, amely az innovatív cellatechnológiának köszönhetően a Bosch legnagyobb energiasűrűségű eBike-akkumegoldása. Kapacitása 400 Wh, ami több mint elegendő a sportos stílust kedvelő kerékpárosok számára is.

 

Új eBike-töltő, ami bárhová befér

 

A Bosch új kompakt töltője, a 2A Charger mintegy 25 százalékkal könnyebb és 40 százalékkal kisebb, mint az eddigi 4A Charger, így kényelmesen hordozható, könnyen magunkkal vihetjük akár hosszabb túrákra vagy a munkahelyre történő ingázás során.

eShift: egyszerű és kényelmes sebességváltás agyváltós rendszerekhez is

 

A vezetési kényelmet az elektromos eShift sebességváltó is növeli, amely mostantól egyes agyváltóval és Smart System rendszerrel ellátott eBike-okhoz is elérhető lesz. Az eShift egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi a sebességváltást. Nem kell mást tenni csak menet közben kiválasztani a kívánt fokozatot, az intelligens rendszer pedig biztosítja a mindenkor optimális sebességváltást.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50