Kiderült, ki lett a 2023-as Év innovátora

forrás: Prím Online, 2023. november 14. 10:06

Immáron negyedik alkalommal ítélték oda az „Év innovátora” címet, az infokommunikációs szakma egyik legtekintélyesebb hazai elismerését. A HTE Fekete László-díj idei nyertese Kántor András Ferenc, aki a magyar bankszektor kiemelkedő fejlesztőjeként több olyan projektet vitt végbe, amelyek hatalmas áttörést jelentenek a bankkártyás fizetések világában. Munkásságát, újító habitusát és motiváló képességeit a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület a szakmai méltatás mellett 1.000.000 Ft-tal jutalmazta.

A HTE Fekete László-díj az újítás mögött álló személyt hivatott elismerni, illetve az innovátori képességeket jutalmazni: Kántor András Ferenc nem csupán kiemelkedő fejlesztő, hanem elismert, ösztönző csapatvezető. – Félkarú óriás lennék a csapatom nélkül – mondta a szakember, akit felettesei neveztek be a díjra. – Kiemelt partnereink külön ajánlóleveleket is írtak a jelölésemhez, ami önmagában sem kis elismerés számomra, és már a pályázat során olyan visszajelzéseket kaptam különböző helyekről, amik hatalmas pozitív visszacsatolást jelentettek a munkásságomat illetően. Úgy érzem, hogy már ezért megérte!

 

Kántor András Ferenc

 

A 2023-as Év innovátora 12 éve kötelezte el magát bankkártyával kapcsolatos fejlesztéseknek, és azóta is folyamatosan keresi az új, eddig kiaknázatlan lehetőségeket és kihívásokat. Nevéhez több, telefonon, okosórán, illetve fitness karkötőn megvalósított digitális fizetési megoldás kötődik – szakértelmének köszönhető, hogy a K&H Bank az európai kártyakibocsátók között elsőként tudott adott okosórákra fizetési lehetőséget bevezetni. Fajsúlyos szerepe volt a kanapéról igényelhető, azonnal digitalizálható bankkártyás számlák elindításában is.

 

 

Elmondása szerint csapatával sokszor szoros határidőkkel dolgozik, így külön büszke arra, hogy a MasterCard Apple Pay implementációját a várható 1-1,5 éves lefutási idő helyett nekik 4 hónap alatt sikerült lefejleszteniük és bevezetniük. Ennek is köszönhető, hogy ma már nemzetközi szinten is őket ajánlják a bankkártyás fizetési szolgáltatások fejlesztésére.

 

A pályázat nyertese a szakmai elismerést a HTE Infokom Konferencián vehette át, ahol további szakmai terveiről így nyilatkozott: – Szeretném látni, ahogyan az ötleteim a valóságban pozitív változásokat hoznak és megkönnyítik az emberek mindennapjait. Véleménye szerint a díjjal járó pénzösszeg nem hasonlítható össze azzal a megtiszteltetéssel, amit a szakmai elismerés jelent számára: – Volt szerencsém az egyesület tagjaival beszélgetni és jó volt látni, hogy milyen értékek és emberek állnak valójában a pályázat mögött. Mindenképp törekedni fogok arra, hogy a díj szellemiségét tovább vigyem és az innováció jegyében végezzem a jövőben is a munkám.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Minden 5. gyereket érintheti az online bántalmazás

Bár a honfitársaink szerint a közösségi média veszélyesebb a gyerekekre nézve, mint a tömegközlekedés, a 6-14 évesek harmada mégis rendszeresen használja a social mediát – derült ki egy friss, országos kutatásból. Az egyik leggyakoribb probléma az online térben a bántalmazás, ami akár minden 5. gyereket érinthet. A kitöltők harmada nem szokott a családjával beszélni az internetes tér veszélyeiről, pedig a tudatosítással a legtöbb ilyen helyzet megelőzhető vagy kezelhető lenne.

2024. április 27. 13:59

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Sportfogadásban lett sikeres a profi ladbarúgó, aki saját platformot hozott létre

17 évig volt profi labdarúgó Csépányi Gábor, aki ma már a sportfogadás területén működik sikeresen. Saját fejlesztésű platformjaimmár milliárdot képviselő üzlet, amellyel most nemzetközi vizeken is bizonyít.

2024. április 26. 17:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50