Elégedett a Novacom az idei harmadik negyedévével

forrás: Prim Online forrás: Prim Online, 2001. november 20. 20:38
A Novacom Távközlési Kft. 1,7 milliárd forint összesített árbevétellel zárta az idei harmadik negyedévet. A vállalat EBIDTA szinten ez év februárja óta folyamatosan pozitív eredményt produkál, az üzemi eredmény 2001. első háromnegyed évében 198 millió forint.
„A távközlési vállalat idei, harmadik pénzügyi negyedéve az év eleji várakozásoknak megfelelően alakult. A Novacom Kft. a 2001-es év első háromnegyedében 1,619 millió forint árbevételt ért el, ami összhangban van a tervezett 1,670 millió forintos bevétellel. Így az előző évhez képest - 626 millió forint - a társaság árbevétele több, mint 2,5-szeresére növekedett. Az összesített bevételek emelkedése elsősorban a "carrier" szolgáltatások megbízható és magas műszaki színvonalának tulajdonítható. Emellett az adatkommunikációs szolgáltatások értékesítése is növekvő tendenciát mutat. „-mondta el Oravecz Zsolt a Novacom egyik ügyvezető igazgatója.

A Novacom EBIDTA-ja, vagyis a pénzügyi költségek, adófizetés és amortizáció előtti eredmény, 2001. első háromnegyed évében +198 millió Ft., ami a tervezett összegnél több mint 150 millió forinttal magasabb. Az EBIDTA-ráta 12%, amely az üzemi eredmény és a vállalat teljes árbevételének hányadosát mutatja.

„A Novacom Távközlési Kft. nettó eredménye a harmadik negyedév végén –295 millió forint. A tervezett –617 millió forinthoz képest egyértelmű javulást sikerült elérni a Társaság üzleti helyzetét illetően” - nyilatkozta Burkhard Timmermann a vállalat pénzügyeiért felelős ügyvezető igazgatója. A távközlési társaság vezetője elmondta azt is, hogy „…a vállalat tulajdonosai által rendelkezésünkre bocsátott tőke 2,5 milliárd forint. A vállalat eszközértéke 3 milliárd forint, amely évről-évre dinamikusan növekszik. A vállalat beruházásait elsősorban a hálózatépítésre, illetve a műszaki eszközök beszerzésére kívánjuk fordítani.”

A Novacom Távközlési Kft. ez év elején üzleti stratégiaváltást hirdetett meg és magát, mint a távközlési piac „city carrier” szereplőjét pozícionálta. A „city carrier” szerepből adódóan a vállalat korszerű technológián alapuló távközlési szolgáltatásait elsősorban a főváros területén és annak vonzáskörzetében nyújtja.

A 2001. december 23-i dátum az alternatív távközlési szolgáltató Novacom számára is kiemelt szereppel bír, hiszen az eddig monopolhelyzetben lévő szolgáltató és az „alternatívok” között hivatalosan is megindulhat az igazi piaci verseny.

A liberalizáció által biztosított versenyhelyzet azonban nem hoz gyökeres változást a Novacom tevékenységében. A vállalatnak a liberalizáció előtt is kiélezett piaci körülmények között kellett bizonyítani a stabil piaci pozíció megnyeréséért. A vállalat a távközlési piac liberalizációja által kínált lehetőséget a társaság piaci helyzetének további erősítésére, kiépítésére kívánja felhasználni.

Kulcsszavak: +céginfo Novacom

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55