Montana: PKI-projekt a Girónál, titkári rendszer a Brossnál

Kovács Attila, 2002. február 1. 13:17
Előzetes adatok szerint eredményesen, bár a rekordnak számító 2000-hez képest mintegy 20%-os árbevétel-csökkenéssel (6-6,5 milliárd forintos éves árbevétellel) zárta a „turbulens” 2001-es évet a Montana-csoport – jelentették be a január 31-én Budapesten tartott sajtótájékoztatón.
A termékstruktúra-váltás eredményeként a PC alapú eladásoknak az összforgalmon belüli aránya egy év alatt 75-ről 25%-ra csökkent, megoldották a teljes körű Microsoft-terméktámogatást, nagy fejlődésen ment át a leányvállalatként működő Noreg Infomációvédelmi Kft., amely egy év alatt forgalmát 170 millióról 320 millió forintra növelte. Jelentősen, 40%-kal nőtt a Montana nyugat-európai exportja, amit a cég az idén tovább szeretne bővíteni. Az ügyviteli rendszerekben történt váltás, az újonnan végzett SAP-tanácsadás, valamint piacra lépés új szoftverekkel – mind-mind kezdi meghozni az eredményeket. Eközben sikerült kiépíteni a mátrixstruktúrájú új belső cégszerkezetet, a Montana teljes működésére megszerezték az ISO minősítést.

A tájékoztatón elhangzott, hogy a Montana Rt., a Noreg Kft. és a Compaq Kft. koprodukciójában, az ír Baltimore cég Unicert nevű rendszerére alapozva megvalósult a Giro Rt. elektronikus tanúsítvány- (elektronikus aláírás-) hitelesítő rendszere, ami a Girón kívül álló okok miatt még csak fokozott biztonságú tanúsítványokat (minősítettet nem) tud nyújtani, mindazonáltal a régióban és Magyarországon is az elsők közöttinek számít. A kiépített rendszer lehetővé teszi az elektronikus aláírás alkalmazását az interneten indított pénzügyi tranzakciók hitelesítéséhez. A rendszer technológiai alapját az ún. nyilvános kulcsú infrastruktúra (PKI) adja, amely olyan alkalmazások, szolgáltatások, szabályzatok és eljárások kombinációja, ami a felhasználók számára biztonságos kommunikációt tesz lehetővé nyílt rendszereken keresztül.

Ugyancsak most jelentették be, hogy a Montana egyedi szoftverfejlesztéssel irodai dokumentumok integrált kezelésére alkalmas „digitális titkári” funkciókat ellátó CRM rendszert állított elő és adott át a Bross Holding Rt. cégnek. A MonDoc irodai keretrendszer és az Avaya Alchemy termékcsalád ArgentBranch intelligens híváskezelője együttesen alkotja a Bross Telecenter nevű rendszert. A digitális titkár mintegy tíz titkári funkciót kezel, biztosítja továbbá a távolsági elérést.

Kulcsszavak: Montana +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55