Jobb két Palm, mint egy?

Kiss Ádám Zoltán, 2002. február 4. 21:16
A Palm jövőjével kapcsolatban korábban felmerült az az elgondolás, hogy a céget két különálló vállalatra bontják, mivel az Apple-hez hasonlóan a cég mind hardver-, mind szoftverfejlesztésben érdekelt.
A helyzet azonban nem teljesen azonos, komoly különbség, hogy akármilyen újító elgondolásokkal is álljon elő az Apple, az asztali gépek piacának mindössze 5 százalékát birtokolja, míg a Palm a kézikészülékek operációs rendszereinek 75 százalékát mondhatja magáénak. A szétválás elmaradása az Apple esetében drasztikus piaci térvesztéshez vezetett, ebből okulva a Palm tavaly két külön álló vállalattá osztotta szét magát, most már láthatóak az elő távlati eredmények.

A cég szerint az osztódás jó döntés volt, ezt bizonyítja, hogy a tavalyi piaci mélypont csak kismértékben rázta meg a céget, és képes olt megtartani piaci előnyét. Szerintük, ha a helyzet nem romlott jelentősen, az már önmagában nyereség, figyelembe véve, hogy az egyelőre csak 15 százalékos részesedéssel rendelkező Microsoft komoly erőket összpontosított rivális Pocket PC operációs rendszerének térhódítására. A szoftveróriás fejlesztők hadát szerződtette le, és 40 milliárd dolláros készpénzhátteret biztosít a Pocket PC számára. A Palmnál komolyan veszik a fenyegetést, a cég kijelentette, hogy tanult a korábbi példákból, hiszen egykor piacvezető volt az Apple és a Netscape Communications is.

Kulcsszavak: +céginfo Palm

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36