Classys: bankinformatikai szakmai nap

Kovács Attila, 2002. május 16. 11:08
Nyolc előadással és négy konkrét megoldás bemutatójával tarkított bankinformatikai szakmai napot tartott május 16-án Budapesten a KFKI Számítástechnikai Csoporthoz tartozó Classys Informatikai Kft. pénzintézeti alkalmazásokkal foglalkozó üzletága. A rendezvény sajtótájékoztatóján a szeminárium mellett a Classys piaci megjelenése és pozicionálása volt a fókuszban.
A pénzintézeti alkalmazások üzletág három kompetenciaterületre koncentrál: banki alaprendszerek (számlavezetés, hitelezés, CRM), elemzési és döntéstámogatási megoldások, valamint elektronikus csatornák és rendszerintegráció). Az említett területeken kínál a cég saját fejlesztésű (pl. CreditExpert), illetve partnercégi rendszereket, megoldásokat (pl. az Oracle-től, IBM-től, SAP-tól, PWC-től).

A Classys vezető szakemberei szerint a hazai pénzintézeti informatikai piacon a következő három évben nem várható az alapvető számlavezető rendszerek cseréjében jelentős változás, ugyanakkor a CRM, az adattárolás, az alternatív értékesítési csatornák – pl. mobilkészülékek használatának - erőteljes kiaknázása, továbbá a lakossági hitelezés terén (itt is saját fejlesztésű rendszert kínál a cég) nagy növekedés prognosztizálható, ugyanúgy mint a konzultáció és szakértői tanácsadás (felmérés, átvilágítás, gyakorlati tanácsadás) területén is.

A Classys 2001-ben mintegy 1,9 milliárd forintos árbevételt ért el, amelynek több mint 50%-a a hozzáadott érték aránya. A két üzletágból álló kft. (a másik az államigazgatási alkalmazásokkal foglalkozik) pénzintézeti üzletága a tervek szerint ebben az évben a forint alapú árbevételben 25-30%-os növekedést tervez.

Kulcsszavak: bankszolg +céginfo Classys

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38