Microsoft vezeték nélkül

Kollár Csaba, 2003. március 24. 20:52
Bill Gates továbbra is azon munkálkodik, hogy a vezeték nélküli szoftverpiacon domináns szerepet töltsön be. A vállalat elnöke a Mobility Developers Conference-en kihangsúlyozta, hogy "befektetni, befektetni, befektetni annak érdekében, hogy a legnépszerűbb szoftverplatform a miénk legyen".
Előadásában felvázolta az általa elképzelhetőnek tartott jövőt, melyben egyértelművé tette, hogy a Microsoftnak kell a vezeték nélküli szoftverpiacon a piacvezető pozíciót elfoglalni. Bill Gates szerint "e pozíció megszerzése nem lesz könnyű, fel kell vennünk a harcot olyan versenytársakkal, mint a Sun, a Symbian vagy a PalmSource".

Elemzők szerint a Microsoft feje továbbra is azt a stratégiát követi, miszerint aki elsőként lép a piacra, az nagyobb eséllyel pályázhat a győzelemre.

A Microsoft bízik abban, hogy a számos vállalat csatlakozik majd a cég mobilalkalmazási platformjához. A Compact Framework első verziója Windows CE .Net 4.1-re és Pocket PC 2000-re, elsősorban a kéziszámítógépek és a PDA-k tulajdonosai számára érhető el. A mobiltelefonokkal kompatibilis verziók a közeljövőben jelennek meg.

Kulcsszavak: wireless Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36