Unitis: rekordméretű projekt a City Taxi részére

Takács Zsolt, 2003. április 23. 11:19
A rendszerterv befejezéséhez és elfogadásához közeledik az a projekt, amit a City Taxi 20 éves történetének legnagyobb informatikai projektjeként tart számon a szakma, és amelyre 2003 februárjában szerződött a Unitis Rendszerház Rt.-vel.
A mintegy 850 személyszállítót tömörítő cég, a City Taxi Fuvarszervező Szövetkezet 1983-ban alakult, az első magántaxi társaságok között. Azóta példaként járt a többi társaság előtt, minőségpolitikájának köszönhetően ISO 9001-2000 minősítést szerzett a napokban, és a Budapest Week angol nyelvű hetilap, a hazánkban élő külföldiek körében végzett felmérés eredményeként, folyamatosan hét alkalommal a City Taxinak ítélte a legjobb és legmegbízhatóbb taxitársaság címet.


Eddig is törekedtünk utasaink magas színvonalú kiszolgálására; és folyamatosan fejlesztettük kiszolgáló rendszereinket. Jelen projekttel az elmúlt évek minden tapasztalatát sűrítjük egy olyan komplex informatikai-telekommunikációs rendszerbe, amely a XXI. század kihívásainak hosszútávon meg tud felelni. Ezután lehetőség nyílik a megrendelők eseti vagy állandó igényeinek rögzítésére. Ilyen lehet például a gépkocsi kategóriája, dohányzó, kombi autó, kisállatszállítás, ügyintézés, hitelkártya-elfogadás, stb. „A megrendelő ilyen jellegű kívánságait akár állandó jelleggel is hozzárendelheti a saját telefonszámához vagy kódszámához, ami a hűségprogramunk alapvető része” - nyilatkozta Kádár László, a City Taxi Fejlesztési projektmenedzsere, a Szövetkezet Igazgatósági tagja.


A projekt komplexitását jelzi, hogy az előkészítése másfél évet vett igénybe, mivel a szövetkezet egyedi vállalatirányítási és ügyviteli rendszerrel rendelkező igényét fogalmazta meg, építve a Unitis ügyviteli és ügyfélkapcsolati rendszerek kiépítése során szerzett tapasztalataira - mondta Kovács Attila, a Unitis Rt. alkalmazásfejlesztés üzletág igazgatója.


Az új informatikai rendszer lefedi a cég teljes működését, úgymint rendelések és címkiadás, kereskedelmi és pénzügyi műveletek, reklamáció, partnerkapcsolati és vezetőinformációs rendszer (VIR). „A 20 év - 20 érv program, amely cégünk piaci előnyeit hangsúlyozza, egyik alapvető erőssége, hogy nálunk nem állhat meg az élet, hiszen 7x24 rendszerben üzemelünk. Ezek hardver- és szoftvervonzatainak kialakításában partnerre találtunk a Unitis szakembergárdájában” - foglalta össze Polinger Sándor ügyvezető elnök.

Kulcsszavak: rendszerintegráció

Az ABB tovább bővíti energetikai portfólióját

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében. 

2024. május 24. 19:29

Actual Installer Free 10.0

Ha egy hatékony és könnyen használható szoftvertelepítő eszközt keres Windows alapú programjaihoz, akkor az Actual Installer lehet az, amire szüksége van! Ezzel a professzionális eszközzel megbízható, terjesztésre kész telepítőprogramokat hozhat létre rendkívül egyszerűen.

2024. május 24. 18:20

Mumble 1.5.634

A Mumble egy ingyen használható hang alapú kommunikációs program csoportok számára, mellyel az azonos szerverre kapcsolódó felhasználók beszélhetnek egymással.

2024. május 24. 18:16

Megvette a Netflix a Marsra magyar! első évadát

A Magyar Telekom és a KMH Film koprodukciójában készült Marsra magyar! című sorozat első évada május 15-én került fel a Netflixre, ahol már másnap bekerült a Top10 legnézettebb TV Show közé Magyarországon. A döntés, hogy egy márkával közösen létrehozott magyar sorozat megjelenik hazai és nemzetközi streaming platformokon is, rendkívüli siker a hazai médiaiparban. 

2024. május 24. 17:44

A Xiaomi a “Red Bull Can You Make it?” kalandverseny nemzetközi partnere

A Xiaomi bejelentette, hogy a vállalat lesz az idei “Red Bull Can You Make It?” verseny globális partnere. A “Red Bull Can You Make It?” a világ különböző pontjairól érkező, kalandvágyó csapatoknak szervezett, izgalmas, Európát átszelő kalandverseny, mely május 28-án Berlinben ér véget. 

2024. május 24. 16:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17