A Microsoft komoly lépéseket tett a Symbian irányába

Kollár Csaba, 2003. szeptember 5. 18:36
A Microsoft aláírta az első olyan együttműködési megállapodást, amelyben operációs rendszerét a főbb mobiltelefon gyártók is felhasználhatják.
Az együttműködés első szereplője az amerikai Motorola, és így – állítják szakértők – egyre jobban körvonalazódni látszik Bill Gates elképzelése a Microsoft mobilkommunikációs piacon betöltött szerepéről.

A Microsoft szóvivője elmondta, hogy a Motorola által gyártott, Microsoft szoftveralapokra épített mobiltelefon már 1-2 hónapon belül megjelenhet. Ezt követően a francia Orange jelentette be, hogy e modellből komolyabb mennyiséget kíván venni, elsősorban üzleti ügyfelei számára. Elemzők emlékeztetnek arra, hogy ennek az évnek az elején a német T-Mobile hasonló, Microsoft-alapokra épülő mobiltelefonjának az elindulását késleltetni kellett a „technikai kellemetlenségek" miatt.

IT-vel foglalkozó tanácsadók egy része a bejelentéssel kapcsolatban aggodalmát fejezte ki, mondván, a szoftveróriás nem csak a PC-k, hanem a mobilkommunikációs eszközök piacán is egyeduralkodó szerepre törhet, ami a többi versenytárs esélyeit és a fogyasztók választási lehetőségét egyaránt csökkenti. Egyikük úgy fogalmazott, hogy „a Microsoft komoly lépéseket tett a Symbian irányába, és ez a lépés vélhetőleg nem fogja kedvezően érinteni a Symbiant".

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36