Wi-Fi kompatibilis kábelmodem mikrochip

Tóth Kristóf, 2003. szeptember 17. 10:40

A Conexant chipgyártó cég 802.11g alapú vezeték nélküli hálózati képességekkel ruházta fel legújabb kábelmodemes mikrochipjét.
A Newport Beach-i (Kalifornia) székhelyű vállalat munkatársai hétfőn jelentették be azt a CX85510 típusjelzésű vadonatúj terméket, mely tulajdonképpen nem más, mint egy Wi-Fi kompatibilis integrált broadband (szélessávú) chip. Ismeretes, hogy a vállalat kínálatában egy ideje már megtalálható egy 802.11b kompatibilis hasonló chip, valamint a Conexant munkatársai a mostani bejelentés kapcsán ígéretet tettek arra, hogy a cég 802.11b, 802.11g, valamint 802.11a szabványokkal egyaránt kompatibilis újdonsága már 2004 elején meg fog jelenni a kereskedelmi forgalomban. A Conexant különböző mikroprocesszorait egyébként elsősorban a nagy sávszélességű internetkapcsolatot biztosító ADSL (Asynchronous Digital Subscriber Line) és kábelmodem eszközökben használják fel a különböző hardvergyártó cégek.

A Wi-Fi technológia legfontosabb előnyei a digitális tartalmak terjesztése kapcsán érzékelhető - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Keith Waryas, az IDC piackutató cég vezető elemzője. Waryas elmondta, hogy az új generációs, nagy sebességű vezeték nélküli hálózati kapcsolatot biztosító kábelmodemek révén a digitális médiák szinte új életre kelhetnek. A most bejelentett CX85510 típusjelzésű Conexant chip az említettek szerint a 802.11g szabvánnyal kompatibilis, vagyis maximálisan 54 Mb/s-os adatátviteli sebességet tesz lehetővé, míg a 802.11b hálózati szabvány maximálisan 11 Mb/s-os sebességet ír elő.

Peter Kempf, a Conexant vezeték nélküli hálózati termékek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó részlegének alelnöke utalt arra, hogy manapság egyre több broadband felhasználó használ Wi-Fi kompatibilis megoldásokat, ami nem meglepő, hiszen a szélessávú internetkapcsolatokat egyre többen szeretnék megosztani több számítógép között, még pedig vezetékek használata nélkül. Kempf felhívta a figyelmet arra, hogy a Conexant vadonatúj broadband processzora egymaga képes ellátni a kábelmodemes, illetve a Wi-Fi funkciókat, ily módon pedig minden korábbinál költséghatékonyabb megoldást jelent.
Kulcsszavak: Conexant ADSL kábel Wi-Fi

Június 11-én ismét megérkezik Magyarországra a Startup Safari Budapest

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 21:39

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Bővíti a napenergia-kapacitást üllői gyártóüzemében a Lenovo

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 16:57

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38