Új biztonsági rendszer a Microsoft Business Solutions-Axapta rendszerben

forrás Prim Online, 2003. szeptember 22. 08:42

Az Xapt Hungary Kft. egy ujjlenyomat azonosítási biztonsági rendszerrel
egészítette ki a Microsoft Business Solutions - Axapta Integrált
Vállalatirányítási Rendszert.
Az Xapt Hungary Kft. a Siemens által fejlesztett ujjlenyomat-leolvasó technológiát integrálta az Axapta jogosultsági és biztonsági rendszerébe. Ezzel lehetőség nyílt arra, hogy az Axapta bizalmas vagy titkosított információkat tartalmazó funkcióit és adatait csak az arra jogosultságot kapott személy indíthassa el, tekinthesse meg, még akkor is, ha a gépét őrizetlenül hagyta az asztalán.

A jogosult személyek azonosítása az ujjlenyomatukkal történik minden ilyen kritikus funkció indításakor. A rendszer nem engedi elindítani a funkciót abban az esetben, ha nem ismeri fel az indító személyét. Az azonosítás a rendszerben eltárolt ujjlenyomatok és az ujjlenyomat-leolvasóról olvasott ujjlenyomat on-line összevetésével történik.

A rendszer központosítottan tárolja az ujjlenyomat információkat. Az ujjlenyomat biometriai jellegzetességeit nem a kliens gépek, hanem az Axapta adatbázisa tárolja. A rendszer mind 2 rétegű, mind 3 rétegű kliens-szerver architektúra esetén bármely ismert felhasználót képes a másodperc törtrésze alatt azonosítani.

A leolvasást 65 ezer félvezető szenzorelem végzi, amelyek egy parányi, 1,7 négyzetcentiméternyi chipen helyezkednek el a Siemens IDMouse ujjlenyomat-leolvasós egéren. Az azonosítás teljesen biztonságos, csak élő ujj lenyomatát ismeri fel azonosnak a rendszerben eltárolttal.

A ujjlenyomat-leolvasó integrációja az Axapta rendszerbe tovább fokozza az Axapta egyébként is magas szintű biztonsági rendszerét. Ezzel a megoldással bármilyen jellegű információ megóvható az illetéktelen szemek elől.

Az ABB tovább bővíti energetikai portfólióját

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében. 

2024. május 24. 19:29

Actual Installer Free 10.0

Ha egy hatékony és könnyen használható szoftvertelepítő eszközt keres Windows alapú programjaihoz, akkor az Actual Installer lehet az, amire szüksége van! Ezzel a professzionális eszközzel megbízható, terjesztésre kész telepítőprogramokat hozhat létre rendkívül egyszerűen.

2024. május 24. 18:20

Mumble 1.5.634

A Mumble egy ingyen használható hang alapú kommunikációs program csoportok számára, mellyel az azonos szerverre kapcsolódó felhasználók beszélhetnek egymással.

2024. május 24. 18:16

Megvette a Netflix a Marsra magyar! első évadát

A Magyar Telekom és a KMH Film koprodukciójában készült Marsra magyar! című sorozat első évada május 15-én került fel a Netflixre, ahol már másnap bekerült a Top10 legnézettebb TV Show közé Magyarországon. A döntés, hogy egy márkával közösen létrehozott magyar sorozat megjelenik hazai és nemzetközi streaming platformokon is, rendkívüli siker a hazai médiaiparban. 

2024. május 24. 17:44

A Xiaomi a “Red Bull Can You Make it?” kalandverseny nemzetközi partnere

A Xiaomi bejelentette, hogy a vállalat lesz az idei “Red Bull Can You Make It?” verseny globális partnere. A “Red Bull Can You Make It?” a világ különböző pontjairól érkező, kalandvágyó csapatoknak szervezett, izgalmas, Európát átszelő kalandverseny, mely május 28-án Berlinben ér véget. 

2024. május 24. 16:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17