3G-sugárzások - a másik oldal véleménye

Kollár Csaba, 2003. október 4. 18:34

A mobiltelefon-gyártók visszautasítják azokat a korábban megjelent híreket, miszerint a 3G készülékek (bázisállomások) nagymértékben hozzájárulnak a fejfájáshoz és a hányingerhez.
A hírek egyik központi forrása ezelőtt kb. egy héttel a holland kutatóintézet, a TNO jelentése volt, mely szerint a rádióhullámok felelősek számos, az átlagosnál érzékenyebb ember – így nem csak a mobiltelefon-használók – fejfájásáért, valamint egyéb kellemetlen tüneteiért.

A GSM Association, amely az egyik legrangosabb szervezete a mobil telekommunikációs szolgáltatóknak, a TNO jelentésére reagálva az alábbi közleményt hozta nyilvánosságra: „mivel a kutatóintézet által említett hatás nagyon csekély, ezért számunkra nem tisztázott, hogy hogyan képes kedvezőtlen hatással lenni az egészségünkre, vagy az aktuális egészségi állapotunkra. Megítélésünk szerint a kutatóintézetnek további vizsgálatokat kellett volna ahhoz elvégeznie, semhogy ilyen kategorikus és a mobilpiac számára kedvezőtlen hírrel célozza meg az írott és elektronikus sajtót, és rajtuk keresztül a jelenlegi és jövőbeni fogyasztókat. "

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36