Kovács Kálmán "KOR-szerű" programokról Tihanyban

Internet Hungary 2003

Szalay Dániel, 2003. október 28. 12:36
Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter - az elmúlt időszak
változásait értékelő- beszédével megkezdődött Tihanyban az Internet
Hungary két napos konferencia keddi programja. A szakminiszter szerint
az elmúlt egy esztendőben szemléletváltás következett be az internet
megítélését illetően, a világhálóval kapcsolatos attitűdök javultak.
Kovács Kálmán előadását azzal kezdte, hogy kutatások szerint attitűdváltozás következett be, az internet iránti, korábbi érdektelenséget felváltotta az érdeklődés, és a világháló éppoly "trendivé" kezd válni, mint a DVD vagy a mobiltelefon. Az informatikai miniszter szerint az internet egy kiváltságos csoport eszközéből mára tömegek fontos közműve lett. Sajnálatosnak nevezte, hogy ez a hír - és általában az internettel kapcsolatos hírek - gyakran negatív környezetben jelennek meg az "offline" sajtóban.

Az IHM vezetője az elmúlt év örömteli fordulata után a kihívásokról is beszélt. Megfogalmazása szerint a parlament előtt fekvő Elektronikus Hírközlési Törvény (EHT) mindenekelőtt a fogyasztókat helyezi középpontba azáltal, hogy igazi versenyt teremt a távközlési piacon.

Megemlítette, hogy a kormány nemrégiben hirdetette meg a Közháló programot, mely lehetővé teszi, hogy az ország valamennyi közintézménye széles sávú kapcsolattal rendelkezzen.

Az informatikai miniszter kitért rá, hogy az IHM irányításával kidolgozott Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) és az ahhoz kapcsolódó ágazati stratégiák elkészültek.- A programok jelentős mértékben járulnak hozzá ahhoz, hogy az internethasználat növekedésének lendülete tovább erősödjön, Magyarország versenyképessége javuljon - zárta mondandóját Kovács Kálmán, aki mindezt a jövő évi európai uniós csatlakozásunk miatt különösen jelentősnek tartja.

Feltuningolva, hazai sztárokkal érkezik a Marsra magyar! második évada az RTL-re

A Magyar Telekom és a KMH Film koprodukciójában készült Marsra magyar! című óriási sikerrel futó dokukomédia második évada, május 19-től az RTL-en lesz látható. A Hajnal-Vasad Kft. feltuningolt mindennapjait újabb 7 epizódban ismerhetik meg a tévénézők.  

2024. május 10. 11:28

Európai akciók a kibocsátásmentességért

Az Európai éghajlati paktum 2020-ban jött létre az Európai Bizottság kezdeményezésére. Fontos eszköze annak a célkitűzésnek, hogy 2050-re Európa kibocsátásmentessé váljon, megalakulása óta már több mint tízmillió kilogramm szén-dioxid csökkenéshez járult hozzá.  A Paktum évről-évre különböző akciókat szervez, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás hatásainak mérséklésének fontosságára. Ebben az évben többek között fotópályázatot indít a környezettudatos cselekvések bemutatására.

2024. május 10. 09:55

Indul a negyedik nagy digitális kaland

A Digitális Tudásért Alapítvány (DTA), amely szívügyének tekinti a digitális oktatást hazánkban, ismét büszkén rendezi meg 2024. május 23-án, immáron negyedik alkalommal az ország legnagyobb digitális csapatversenyét, a Nagy Digitális Kaland-ot.

2024. május 9. 20:55

Machete Video Editor Lite 5.1 Build 44

Az ingyenes Machete Video Editor Lite videószerkesztő programmal videofájlok gyors és egyszerű vágást, összefűzését oldhatjuk meg. Törölhetjük a számunkra felesleges részeket (pl. reklámok), feldarabolhatjuk és az egyes darabokat külön-külön elmenthetjük, eltávolíthatjuk a hangfájlokat a videofájlokból. A segédprogram az AVI, WMV és ASF formátumokat támogatja.

2024. május 9. 20:32

Ultra Adware Killer 10.9.0.0

Az Ultra Adware Killer segítségével Windows rendszerekből tudjuk eltávolítani az adware és rosszindulatú programokat. Kitörli a böngésző felesleges eszköztárait, hirdetéseit, plug-injeit, a böngészőnk átállított keresési szolgáltatását és az elállított kezdőlapokat, a nemkívánatos programokat, a trójaikat, a rootkiteket és a rosszindulatú programok minden egyéb formáját.

2024. május 9. 20:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36