Oracle Magyarország: negyedév és PénzÜgyes

Kovács Attila, 2004. január 27. 14:59
Több új hírrel is szolgált az Oracle Magyarország január 27-én Budapesten tartott sajtótájékoztatóján Füzes Péter, a cég ügyvezetője. A sikeres negyedévet zárt magyarországi kft. több mint 150 új üzletet kötött az elmúlt 90 nap során.

A cég Oracle alapú adattárházat épített ki az Épszer Unió Rt., valamint összes leányvállalatánál Linux alapon bevezette az Oracle iAS-t (Internet Application Server), szintén Oracle technológián alapuló adattárház-projektet indított a Raiffeisen Bank Rt., a Rynart Transport kamionos szállító cég regionális partnerévé válik az Oracle, a Dunántúli Regionális Vízművek Rt-nél az Oracle Collaboration Suite programcsomag 600 felhasználós alkalmazása valósul meg, az eLearning terén Magyarországon vezetővé vált cég Oracle iLearning nevű rendszerét a K&H Bank vezette be, míg a Tesco Global Áruházak Rt. a korábbi Oracle alkalmazásait frissítette az Oracle E-Business Suite 11i változattal. Az Állami Erdészeti Szolgálatnál jelenleg is folyik az új, országos informatikai rendszer kialakítása Oracle platformon (Oracle 9i adatbáziskezelő, Oracle iAS).

Az igazgató kérdésünkre elmondta, hogy a hazai leányvállalat legutóbbi negyedéves bevételének a fele az új licencek eladásából, fele pedig a szolgáltatásokból eredt. Licencértékesítések mintegy 60%-a adatbázis-kezelő termékekből, 40%-a pedig az alkalmazás szerver, Collaboration Suite és alkalmazások értékesítéséből származott. A szolgáltatások egyharmada alkalmazás-frissítéseket, egyharmada hagyományos adatbázis-, és portálbevezetéseket, egyharmada pedig adattárház-bevezetéseket jelentett.


A megújult hazai menedzsment gárda két új tagja Komáromy Péter (fent) konzultációs igazgató és Major Gábor (lent), az üzleti alkalmazások értékesítési igazgatója.




A tisztán Linux alapú PénzÜgyes elnevezésű, európai kezdeményezésre középvállalkozásoknak (500 millió Ft - 5 milliárd Ft) kialakított új Oracle csomag bevezetésén is fáradozik a kft. A rendszer jellemzői: alacsony beruházási kockázat, gyors megtérülés, rövid, akár 20 napos bevezetési idő, 10-15 millió forintos ár (hardverrel együtt), pontosan méretre szabott rendszer alakítható ki és vezethető be, amely ugyanakkor együtt növekedhet a vállalattal, a rendszer öt alrendszert (pénzügyi irányítás, logisztika, termelésirányítás, ügyfélkapcsolat-kezelés és üzleti elemzések modult) tartalmaz, a rendszernek nincs speciális hardverigénye, jelenleg egy kétprocesszoros gépet tartalmaz a csomag, két darab 2,4 GHz-es Pentium 4 processzorral, 2 Gbájt RAM-mal, és 160 Gbájt-os háttértárral, Red Hat Linux 2.1 fut a gépeken.

A San Diego-ban január 27-29 között folyó Oracle AppsWorld nemzetközi konferenciáról szólva, Füzes megemlítette, hogy azon 12 ezer szakember vesz részt a világ minden tájáról , 200 előadásra kerül sor és a fókuszban az Oracle E-Business Suite megoldással kapcsolatos stratégiák állnak. A várható bejelentések közül megemlíthető az intelligens szoftver témában megjelenő Oracle Enterprise Planning & Budgeting integrált tervező és előrejelző csomag.

Kulcsszavak: Oracle-hu +céginfo

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Újfajta trendek az irodában

A pandémiát követő időszak jelentős változásokat hozott a vállalatok irodaterületekkel kapcsolatos felfogásában, nagy hangsúlyt helyezve a vállalati kultúra és a produktivitás erősítésére az irodai jelenléten keresztül. A hibrid munkamódok trendje, amely a COVID-19 világjárvány idején nyert lendületet, fokozatosan visszaszorulóban van. A vállalkozások egyre inkább felismerik az irodaterek értékét az együttműködés, a tudásmegosztás és a vállalati kultúra erősítésében.

2024. május 17. 11:33

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Június 11-én ismét megérkezik Magyarországra a Startup Safari Budapest

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 21:39

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38