Új pénzügyi igazgató az eTel Magyarországnál

forrás Prim Online, 2004. február 3. 11:45
Dévai Attila az eTel Magyarország új pénzügyi igazgatója. A Média Markt kontrolleri vezetői székéből átigazolt 33 éves menedzser feladata a tavaly novemberben már EBITDA pozitív eredményt elért telekommunikációs vállalat pénzügyi sikereinek és profitabilitásának további koordinálása.

Dévait, aki magas szintű banki és pénzügyi tudását korábbi munkahelyein már bizonyította, elsősorban rendszerszemléletű gondolkodása miatt választotta erre a posztra Közép-Európa egyik vezető vállalati távközlési szolgáltatójának, az eTel Csoportnak magyar vállalata. Erre a képességre különösen a számhordozhatóság küszöbön álló bevezetése után kiéleződő piaci versenyben kíván támaszkodni a cég.

Dévai Attila a Pénzügyi és Számviteli főiskolán szerzett diplomáját követően az építőanyag kereskedelem területén kezdte karrierjét főkönyvelőként. A magyar állampapír piacon való kereskedéssel, a portfolió elemzések gyakorlatával kapcsolatos tapasztalatait a Raiffeisen Értékpapír és Befektetési Rt.-nél szerezte. Egy évvel később már pénzügyi vezető a bajai Danube Knitwear Limitednél. Eredményeire felfigyelve a Varga Stúdió Film meghívta a kft. pénzügyi igazgatói posztjára. A távközlési piaccal először 1999-ben került kapcsolatba, amikor a Vivendi Telecomhoz került, amelynek treasury osztályát három évig vezette. Az eTelhez való csatlakozása előtt a Média Markt kontrollere volt.

A nős, gyermekes családapa pénzügyi vezetőként stílusosan a magyar gazdaságban szerzett évtizedes tapasztalatai alapján egy koncentrált figyelmet és azonnali reagálást fejlesztő japán küzdősportot, az Aikido-t választotta hobbyjának.

Kulcsszavak: eTel-hu CIO +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50