Bizottsági ülés a posta logisztikai központjában

Kovács Attila, 2004. április 6. 20:11
Az Országgyűlés Informatikai és távközlési bizottsága április 6-án délután kihelyezett ülést és központbejárást tartott Budaörsön, a Magyar Posta Rt. Országos Logisztikai Központjában (OLK). Az ülésen Szabó Pál vezérigazgató a Magyar Posta Rt. helyzetéről és stratégiájáról, Horváth Sándor üzletágvezető az Országos Logisztikai Központról tartott tájékoztatót a bizottságnak. Az elhangzott fontosabb megállapításaik:

Szabó Pál: a posta 2003. Évi adózás előtti eredménye 3,16 milliárd forint; az üzleti ráfordítások 57%-a személyi jellegűek voltak az év folyamán; a létszám 2500-zal, 41097-re csökkent, az idei terv 38968 fő; idén is folytatódik a szervezetfejlesztés, a logisztikai rendszerek átfogó korszerűsítése, a hálózat-modernizáció és az értékesítés-orientált hálózat felépítésének előkészítése; az idei tarifaemelés (7,9%) 20%-kal haladja meg az inflációt> a március 16-tól bevezetett díjemelés mértéke a hatósági áras termékkörben 10%-os; bevezették az ún. elsőbbségi levél formát (ára 90 forint), amely az expressz levelet váltotta ki; a posták 14%-a van vállalkozásba adva; 2006. Végére cél, hogy 1600 saját üzemeltetésű, továbbá 1100 posta partneri közreműködővel ellátott postahely legyen az országban.

Horváth Sándor: az OLK három év alatt készült el; az összes beruházási költség 14,5 milliárd forint, ebből az OLK beruházása 9,5 milliárd forintba került; a tervezett küldeményforgalom: 2,8 millió kisalakú levél/nap, 500 ezer nagyalakú levél/nap, 30 ezer csomag/nap; az OLK-ban telepített Siemens gépek: 4 db kisalakú előszétosztó, 4 db kisalakú finomszétosztó, 1 db nagyalakú levélelosztó, 1 db csomagválogató gép; informatikai eszközök: porta- és kapukezelő rendszer, címadatbázis-kezelő és karbantartó rendszer, értékrovatoló rendszer, statisztikai rendszer, dokumentumkezelő rendszer, 18 db MIS kliensgép, 60 db irodai kliensgép, 56 db videokódoló kliensgép; az OLK létszáma jelenleg 1463 fő.

Kérdésre válaszolva, a vezérigazgató elismerte, hogy a menedzsment felelőssége megáll a márciusi OLK-indulási üzemzavarral (küldeménytorlódás) kapcsolatban. A vizsgálat még tart, annak eredménye április végén kerül a vezetés, majd később az ÁPV Rt. elé. Időközben a logisztikai üzem vezetőjét és a logisztikai-feldolgozó igazgatóját is felmentették.

Kulcsszavak: Magyar Posta

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az érettségire való felkészülésben is jól jöhetnek az okostelefonok

Az emelt szintű szobeli érettségik már nagyban zajlanak, alig két hét múlva pedig a középszintűek is elkezdődnek. A diákok számára fontos, hogy koncentráljanak, összeszedjék gondolataikat, és rendezetté tegyék hétköznapjaikat az ideális felkészüléshez. A HONOR által ajánlott alkalmazások pontosan ebben segítenek.

2024. június 7. 09:55

Félnek a csalóktól: a magyar internetezők 15 százaléka elkerüli az online fizetést

Egy friss felmérés szerint a magyarok többsége tart attól, hogy online vásárlás során csalás áldozatává válik, 94 százalékuk védekezik is valamilyen módon a visszaélésekkel szemben. Ugyanakkor 15 százalék azok aránya, akik inkább kerülik az online fizetést, annyira félnek az adathalászattól. 

2024. június 1. 10:19

Szerte a világban népszerű az amerikai magyar „nyomokat” bemutató applikáció

Három éve indult útjára a digitális “jenki huszár”, azaz a Hello HuGo nevű applikáció, amely felhasználóbarát módon gyűjti össze a lehető legtöbb magyar vonatkozású pontot az USA-ban, amiből eddig több, mint 1500 található az appon. A ma már nívódíjas alkalmazást több, mint tízezer ember használja az Atlanti-óceánon innen és túl, Ausztráliától, Kanadán át Indiában, Belgiumban, Franciaországban, Mexikóban, Jamaikában és még több más országban keltette föl az emberek érdeklődését.

2024. május 31. 09:55

A spanyol energiaparkokban is a Smart-Ex 03–5G okostelefon digitalizálja a kommunikációt

A Cepsa, Spanyolország egyik legnagyobb integrált energiavállalata, két energiaparkot üzemeltet Dél-Spanyolországban. Az üzemek alkalmazottai évek óta a Pepperl+Fuchs termékekre támaszkodnak, hogy kommunikáljanak egymással és dokumentálják a napi feladatokat, például a karbantartást. Az 5G bevezetése új szabványokat teremtett a rendelkezésre állás, a hálózati lefedettség és a késleltetés tekintetében, lehetőséget teremtve arra, hogy a meglévő Smart-Ex 02 készletet fokozatosan cseréljék le a Pepperl+Fuchs gyújtószikramentes Smart-Ex 03 5G okostelefonjaira.

2024. május 30. 14:11

Különleges kedvezményekkel indítja a nyarat a Samsung

A nyár beköszöntével több sportesemény is elrajtol, itt az ideje a közös szurkolásnak. Ezzel párhuzamosan, 2024. június 3-án 10 órakor indul a Samsung fesztivál, a vállalat háromhetes promóciója, amely során a felhasználók 2024. június 24-én 9 óráig kedvezményekkel válogathatnak a Samsung legújabb zászlóshajó mobilkészülékei, tévéi és csatlakoztatható háztartási gépei közül*, hogy az új eszközökkel még magával ragadóbb szurkolói élményt élhessenek át a nyári meccsnézések alkalmával.

2024. május 27. 20:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47