Microsoft Navision - rEVOLUTION partneri együttműködés

Fejlődés előtt a hazai kis- és középvállalati ERP piac

forrás Prim Online, 2004. április 22. 14:41
Partneri megállapodást kötött a Microsoft Magyarország Kft. és a rEVOLUTION Software, amely alapján a döntően hazai tulajdonú szoftverfejlesztő cég Microsoft Business Solution Partnerként Microsoft Navision és Navision Standard licencek értékesítését, e rendszerek bevezetését, karbantartását, valamit az ezekhez kapcsolódó oktatási tevékenység végzését kezdi meg Magyarországon. A rEVOLUTION belépésétől a Microsoft nemcsak a hagyományos ERP-piac szélesebb körű lefedését várja, hanem a megkezdett közös önkormányzati projekteknek, illetve a rEVOLUTION sokéves ügyviteli szoftver-fejlesztői tapasztalatának és piacismeretének köszönhetően az új iparági területek felé történő nyitást is.
A Microsoft Magyarország a Navision cég 2002. évi felvásárlása óta folyamatosan fejleszti a szoftver széleskörű terjesztését biztosító hazai partneri hálózatát, amelynek tagjai nem csak az ország egész területét, hanem számos iparágat is lefednek. E folyamat újabb lépése a rEVOLUTION Software Kft.-vel kötött megállapodás, amely a Microsoft reményei szerint - új partnere piaci ismeretének köszönhetően - újabb lendületet adhat a Navision terjedésének. A két cég kapcsolata több mint egy évtizedre nyúlik vissza: A rEVOLUTION 1992-es alapítása óta Microsoft technológiai alapon fejleszt, és a magyar ügyviteli szoftverfejlesztő cégek közül elsőként kötelezte el magát a Windows platform mellett az 1993-ban megjelent Windows-alapú ügyviteli rendszerének elkészítésével. A partnerség létrejöttét egyrészt a sokéves felhalmozódott ERP-szaktudás, a Windows-alapú fejlesztési ismeret, a cég jó hírneve segítették, valamint a döntésben a közösen kijelölt cél eléréséhez biztosítandó erőforrások megléte is jelentős szerepet játszott.

Az együttműködéssel a rEVOLUTION célja, hogy saját termékpalettájának csúcsára egy meghatározó nemzetközi ERP-rendszert illesszen, aminek köszönhetően a cég biztosítani tudja ügyfeleinek a növekedésből adódó szükségszerű továbblépést. Ez a rEVOLUTION és a Microsoft termékek filozófiájának hasonlósága miatt nem jelent majd nehézséget. Másrészt a rEVOLUTION saját termékeitől független ügyviteli tanácsadói kompetencia kiépítését is tervezi.

A Microsoft stratégiai célként tűzte ki, hogy a partner ISV-k (független szoftverfejlesztők) a jövőben a Navision ERP rendszert tekintsék saját rendszereik továbbfejlesztési alapjának, és az általuk kialakított iparági megoldásokkal kiegészítve a vállalatok számára teljes gazdálkodási és vállalatvezetési megoldásokat nyújtsanak. A Microsoft Navision rendszere horizontálisan fedi le a gazdálkodó szervezetek irányítási területeit (pénzügy, számvitel, termelésirányítás, logisztika, humánerőforrás-kezelés, CRM stb.); a rEVOLUTION ezt a gazdálkodási alapot egészíti ki elsőként saját iparági megoldásaival, funkcionális moduljaival és kínálja együtt ezeket a piacon.

A fejlődő értékesítési hálózat a piaci igényekre adott válasz: a Navision potenciális felhasználóinak köre több ezer magyar kis- és középvállalkozás, amelyeknek egyelőre csupán néhány százaléka rendelkezik egységes gazdálkodási rendszerrel, de az egy-két éve egyértelműen látható tendencia alapján egyre többen ébredtek rá közülük ezek szükségességére. A Navision-t jelenleg már közel 50 magyarországi cég használja, és az elkövetkező években dinamikus bővülésre számít a Microsoft. A magyar kis- és középvállalati szektor az ERP rendszerek használatát tekintve közel tízéves lemaradásban van az EU-val összehasonlítva, ahol egy évtizede indult virágzásnak az informatikai piac e szegmense.

A megfelelő ügyviteli megoldás kiválasztásánál a cégeknek össze kell egyeztetniük rövid és hosszú távú céljaikat a meglévő pénzügyi erőforrásokkal. A Microsoft Business Solutions-Navision erre a problémára nyújt választ egy olyan vállalatirányítási megoldással, amely illeszkedik a vállalatok igényeihez és költségvetéséhez. A Navision kifejezetten azokat a kis- és közepes méretű vállalatokat célozza meg, amelyek napi üzletvitelük megzavarása nélkül szeretnék hatékonyabbá tenni működésüket. Integrált funkciói megoldást nyújtanak a pénzügy, az ellátási lánc, az ügyfélkapcsolat-kezelés (CRM) és az elektronikus kereskedelem terén. A Navision teljes körűen testre szabható, egyszerű használatot és karbantartást biztosít. A nyílt fejlesztőkörnyezetet és gazdag funkciókészletű alkalmazásokat nyújtó Navision segítségével gyorsabban hozhatók meg a döntések, így a vállalat hamarabb reagálhat a piaci változásokra, történésekre.

A rEVOLUTION tervei szerint a partneri kapcsolat kialakításához szükséges befektetések 1-3 éven belül megtérülnek, és 2005-ben a cég forgalmának vélhetően mintegy 20%-a már a Navision értékesítésből származik majd, illetve a tervek szerint ugyanennyivel növeli majd e termékcsoport a cég teljes forgalmát is. Ehhez hozzájárulhat, hogy a rEVOLUTION az idei évtől már a Navision-t is saját termékpalettájának részeként kínálhatja ügyfeleinek. A Navision közvetlen értékesítésének megkezdése előtt az együttműködésnek máris vannak közös tapasztalatai: jelenleg az önkormányzati megoldások kidolgozásában működik együtt hatékonyan a két cég.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38