Ismét nagy volt a látogatottság a tavaszi Microsoft fejlesztői szemináriumokon

Zsadányi Pál, 2004. május 21. 18:22
Május 20-án volt az utolsó tavaszi Microsoft fejlesztői (MSDNHU) szeminárium, a szokásos Hollywood Multiplex infrastruktúrában, szokásosan estig bezárólag és amit ugyancsak szokásos magas érdeklődés kísért (a legnagyobb terem megtelt). Azonban lesz egy ráadás is: a Microsoft hazai irodája támogatja érdeklődők részvételét a SZÁMALK-ban rendezett 3 napos Visio tanfolyamon. A helyek száma korlátozott, igyekezni kell a jelentkezéssel (de csak annak való, aki becsületesen végigüli a 3 napot!).
Longhorn- és Widbey-előzetes

Már az idei tavaszi fejlesztői szemináriumi szezon is egy ajándék tanfolyammal kezdődött, amelyet egy nálunk már ismert Microsoft-oktató tartott, angolul. Az előadáshoz Nacsa Sándor, a fejlesztői szemináriumokat immár harmadik éve lelkesen szervező Microsoft-munkatárs állított össze egy (szintén angol nyelvű) anyagot, ami ma is letölthető.

Ma elérhető, bevált MS fejlesztői technológiák

A további szemináriumok nem a távlati témákkal foglalkoztak, hanem a Műegyetem fejlesztői laborjában megismert és kikutatott microsoftos technológiákat mutatták be. Ezeknek az információi a hazai Microsoft fejlesztői portálon érhetők el, mert oda folyamatosan feltöltötték az előadások PowerPoint változatát és a kísérő demonstrációs anyagokból a vélhetően hasznosakat.

A részletekre a nyári uborkaszezonban még visszatérünk.

Alkalomhoz illő SZAK könyvek jelentek meg

A SZAK Kiadó, a SZÁMALK Microsoft könyveivel együtt, folyamatosan árulja a szemináriumok látogatóinak a portékáját. Az esemény tiszteletére végre megjelent a SZAK Kiadó Programozás sorozatának második tagja, a .NET Framework programozása, amit a Műegyetem MS fejlesztői csoportja írt. Ez a sorozat második kötete, az első a Linux (és a UNIX) programozásáról szólt. A könyvet a hallgatóság a bolti megjelenés előtt egy nappal vehette kézbe, hisz frissen a nyomdából érkezett. Ugyancsak onnan érkezett Kiss Balázs és Lovassy Zsolt könyve, a rendszergazdáknak szóló sorozat tagjaként, a Windows Server 2003-ról. A napokban újabb könyvek is érkeznek még a SZAK nyomdájából, amit az Üzemeltetési szemináriumon kaphatnak kézhez az érdeklődő hallgatók. Az újdonságok frenetikus piaci sikert arattak, jóllehet, sokan nem erre készültek a pénztárcájukkal.
Kulcsszavak: szeminárium Microsoft-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14