A Nokia a Microsoft technológiáját használja a PC-k és mobilok közötti zeneküldésre

Kiss Ádám Zoltán, 2005. február 14. 21:10
A Nokia és a Microsoft hosszú távú egyezséget jelentett be a PC-k és mobiltelefonok közötti zeneáttöltés megoldására.
Ezzel a +GSM világkongresszuson olyan bejelentés született, mely a sok területen régi vetélytársként számon tartott két cég évekre szóló stratégiai egyezségét jelenti.

A megoldás lényege, hogy a Microsoft támogatja a Nokia által felkarolt Loudeye digitális média megoldásait, a Nokia pedig beépíti telefonjaiba a Windows Media Audio formátum, a Windows Media Digital Rights jogvédelmi megoldás, és a Media Transfer Protocol támogatását. A finn gyártó ezzel egy időben bejelentette az Open Mobile Alliance ipari csoport, és az MPEG Advanced Audio Coding (AAC) megoldások alkalmazását Windows Media Player plug-in-ek formájában. A Nokia ezeken felül a Microsoft Exchange Server ActiveSync technológiát fog használni a Microsoft szerverei és egyes tervezett jövőbeli mobileszközök közötti kommunikáció lebonyolítására.

Az elemzők szerint ezek a bejelentések azt igazolják, hogy a mobiltelefon-gyártók készülékeiket médiaközpontokká, többek között mp3 lejátszókká alakítják a jövőben. A Nokia közleménye szerint a mostani egyezség jobb összhangot biztosít a Series 60 és Series 80 szoftvereket futató mobilok, és a Microsoft Exchange Server 2003 között.
Kulcsszavak: Microsoft Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36