Integrált ügyfél-kiszolgálási megoldás az Euronettől

Kovács Attila, 2005. június 9. 18:08
Középvállalatok ügyfélkiszolgálását támogatja az Euronet Rt. kétkomponensű, a Microsoft CRM-re és Genesys Express kontaktcenterre épülő integrált megoldásával - jelentették be a társaság mai sajtótájékoztatóján. A hazai fejlesztésű megoldáscsomag egyben tartalmazza a fejlett CRM rendszer megvalósításának összes kellékét.
A bejövő és kimenő kapcsolatokat kezelni tudó Genesys Express Multimédia kontakt centert, az ügyféladatok kezelését és ügyfélkezeléssel kapcsolatos folyamatok támogatását szolgáló Microsoft CRM megoldást, valamint ezek lokalizálását, és a komplett bevezetést tartalmazó csomagot az Euronet és a Microsoft teszi a hazai középvállalatok számára elérhetővé.

A megoldás egy csomagba integrálva tartalmazza a hívások kezeléséhez és az ügyfélkapcsolati feladatok ellátáshoz szükséges funkciókat. Másrészt a Genesys Express Multimedia megoldás túllép a hagyományos call center funkciókon: egyéb úton, így a weben, e-mailen, faxon, hagyományos postán érkező megkereséseket egyazon platformon kezeli.

Az Euronet teremtette meg a Genesys Express kontakt center és a Microsoft CRM közti integrációt. Valószínűleg rövidesen elindul a Microsoft CRM-re és Genesys Expressre épülő első projekt: egy hazai internetszolgáltató speciális ügyfélszolgálati funkcióját fogja ellátni a 12 felhasználós rendszer.

A termékcsomag szabványos technológiákra épül, az egyik nagy előnye a platformfüggetlenség. A már meglevő telefonközponthoz integrálható, így nem kényszeríti a cégeket felesleges plusz beruházásokra, és hagyományos, IP-alapú és hibrid rendszerek létrehozására egyaránt alkalmas. A bevezetési projektek során az Euronet biztosítja a bevezetéshez szükséges konzultációt, integrációt és egyedi fejlesztést, bevezetés támogatást, valamint a karbantartási és üzemeltetési támogatást.

"Évek óta Microsoft minősített partnerek vagyunk, ismerjük és használjuk a technológiát, saját fejlesztésű call center termékünk is Microsoft alapokra fejlesztődött, és most még szorosabbra is fűztük az együttműködést a CRM termékcsomag kifejlesztésével és piacra dobásával" - mondta a tájékoztatón Járosi Miklós, az Euronet kereskedelmi igazgatója. "Szeretnénk olyan Microsoft partnercéggé válni, amely a többi Microsoft partner számára is értékes termékcsomagot ajánlhat, növelve a piaci lehetőségeiket. Ennek az alapja az Euronet ötéves speciális szakértelme a telekommunikáció és az ügyfélkapcsolati megoldások területén."

Az integrált megoldás várhatóan a sok ügyféllel dolgozó, egymilliárd forintos forgalmat meghaladó középvállalati kör számára lehet vonzó, elsősorban azon körnek, amely viszonylag sok ügyféllel tartanak fenn kapcsolatot (a kisebb cégeknek az Euronet a saját fejlesztésű ChaRM-ot javasolja). Ilyenek a szolgáltató cégek, kisebb pénzügyi intézmények, például biztosítási brókerek, az intenzív kifelé irányuló forgalmat lebonyolító direkt marketing cégek, az autókereskedők, utazási irodák, és így tovább. A piac az Euronet meglátása szerint dinamikusan bővül, bár ez ebben a kategóriában nem százas projektszámot jelent, az idei évre néhány, jövőre pedig egy tucat megvalósuló projektet terveznek.

A termékcsomag beszerzését segítheti a GVOP "Vállalaton belüli elektronikus üzleti rendszerek" (GVOP-2005-4.1.1) pályázata, amellyel a költségek 50%-a EU forrásból biztosítható. A pályázati anyag elkészítéséhez a Microsoft segítséget nyújt a közelmúltban elindított EU Grants Advisor pályázati tanácsadó programja keretében.

További, a tájékoztatón elhangzott kapcsolódó információk: egy 10 ügyintézővel bíró vállalat számára az Euronet megoldása mintegy nettó 15 millió forintért érhető el, oktatással, bevezetéssel együtt; az eddigi rendszerbevezetések referenciái: Axelero Internet, Dreher, Tigáz2, Budapest Airport, Apeh¸ az integrált megoldást eddig 15 helyen telepítették, a ChaRM-ot pedig 20-25 helyen; az alkalmazáshoz megfelelően kiépített szerverek és a Microsoft rendszerszoftverei szükségesek.

A Microsoft Business Solutions CRM ügyfélkapcsolat-kezelési megoldással a vállalat sikeresebbé teheti értékesítési tevékenységét, kiemelkedő színvonalú vevőszolgálatot biztosíthat, és megalapozott, gyors döntéseket hozhat. A Microsoft Outlookból és az internet böngészőből egyaránt elérhető Microsoft CRM használata, testre szabása és karbantartása igen egyszerű. A megoldás könnyen integrálható más üzleti rendszerekkel, és a vállalat növekedését követve rugalmasan bővíthető.

A Genesys Express megoldás-csomag olyan teljes mértékben "rajtra kész" multimédiás kapcsolatközpont, amelyet napok alatt használatba lehet venni. Az Express "való világ" modellezési környezetet szolgáltat a többdimenziós irányítás (routing), felügyelet (monitoring) és jelentéskészítés (reporting) számára. A megoldás telepítési és menedzsment-eszközöket is tartalmaz, beleértve a lépésről-lépésre végrehajtható használatba vétel támogatását is.
Kulcsszavak: CRM Euronet

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55