Microsoft: új stratégiai irányvonalak a közepes méretű vállalatoknak

forrás Prim Online, 2005. szeptember 8. 09:12
Több mint 500 ügyfél és partner részvételére számítanak a Microsoft Business Summit elnevezésű, első üzleti csúcstalálkozóján, ahol a cég ismerteti a közepes méretű vállalatokkal kapcsolatos technológiáit és a velük való szorosabb együttműködésre vonatkozó terveit. Az eseményen Bill Gates, a Microsoft elnöke és vezető szoftvertervezője, valamint Steve Ballmer vezérigazgató vázolják fel a Microsoft középvállalatok számára kialakított üzleti alkalmazásaival kapcsolatos jövőbeli terveit. A vállalat különböző iparágakat képviselő partnereire támaszkodva alakítja ki testre szabott megoldásait a középvállalatok számára.

A Microsoft bejelentette, hogy terveinek megvalósítása során – amelynek mottója: „Együtt az üzleti sikerekért” (Together We Build Business) – a fejlesztést egy szerepkör alapú szoftver koncepcióra összpontosítja, amely az üzleti alkalmazásokat, a kiszolgáló-infrastruktúrát és a működési hatékonyságot fokozó megoldásokat oly módon integrálja, hogy lefedje ezzel a közepes méretű vállalatok egyedi igényeit. A stratégia középpontjában a Microsoft Dynamics, a cég üzleti alkalmazásainak új családja, a „Centro” kódnevet viselő, az adott piaci szegmensre szabott új infrastruktúra megoldás, és az üzleti platformként folyamatosan fejlődő Office állnak. A Microsoft egyúttal számos programot és eszközt is bejelentett, amelyek megkönnyítik a közepes méretű vállalatok számára a Microsofttal közös üzleti kapcsolatok kezelését.

„Meggyőződésünk, hogy az üzleti sikerek hátterében az emberek állnak, hatékonyságuk fokozásának kulcsa pedig a technológiában rejlik” – mondta Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója. „A mai nap mérföldkőnek számít az ügyfelekkel való szorosabb kapcsolatok kialakítására és a középvállalatok valós működését tükröző üzleti alkalmazások új generációjának kifejlesztésére irányuló munkánkban.”

A közepes méretű vállalatok működését tükröző alkalmazások

A Microsoft a közepes méretű vállalatok igényeire szabott alkalmazások kifejlesztésére vonatkozó stratégiája a következő alappillérekre épül:

Microsoft Dynamics: A Microsoft egy új márkanevet jelent be: a korábban „Project Green” néven ismert kutatási és fejlesztési projektből származó technológiákra épülő üzleti alkalmazások átfogó készletének új neve Microsoft Dynamics. Az ügyfelek körében végzett kiterjedt kutatások eredményeit felhasználva a Microsoft Dynamics termékcsalád 50 meghatározó szerepkört képviselő technológiai alapra épül, amelyeket a közepes méretű vállalatoknál előforduló munkakörök alapján határoztak meg. Ez a szerepkör alapú üzleti megoldás a megfizethetőség és az egyedi piaci körülményekhez való alakíthatóság, valamint a középvállalatok igényeinek kielégítése érdekében, nagy mértékben integrált a Microsoft Office és a Microsoft SharePoint alkalmazásokkal, a Microsoft SQL Server jelentéskészítő szolgáltatásaival és a teljes Microsoft platformmal.

A már létező Microsoft Business Solutions termékek újabb kiadásai már Microsoft Dynamics név alatt fognak megjelenni a következő év során, miután a Project Green technológia sajátosságait magukra veszik. A Microsoft az év végén dobja piacra a Microsoft Dynamics GP (korábban Great Plains) és a Microsoft Dynamics CRM (korábban Microsoft CRM) újabb verzióit, 2006-ban pedig a Microsoft Dynamics AX (korábban Axapta), a Microsoft Dynamics NAV (korábban Navision), és a Microsoft Dynamics SL (korábban Solomon) további verzióit.

Microsoft Windows Server „Centro”:
A Microsoft a fent említettek mellett új kiszolgáló-infrastruktúra megoldás kifejlesztésén is dolgozik, amely a közepes méretű vállalatok túlterhelt informatikusainak igényeit hivatott kielégíteni. A közepes méretű vállalati szegmenst célzó új infrastruktúra megoldás kódneve „Centro”, amely integrálja a „Longhorn” kódnevet viselő Windows Server, a következő generációs Exchange termékek és különböző biztonsági megoldások technológiáit, mindezt egy új, integrált menedzsment megközelítéssel egyesítve. Az új megoldás segítségével a közepes méretű vállalkozások időt és pénzt takaríthatnak meg, az informatikai szakemberek számára pedig megnyílik a lehetőség arra, hogy kevesebb erőfeszítéssel érjenek el nagyobb hatékonyságot. A „Centro” megjelenése nem sokkal a Windows Server „Longhorn” piacra kerülését követően várható.

Microsoft Office Rendszer:
A Microsoft Office jelentős fejlődésen ment át, hiszen a személyes hatékonyságot fokozó termékcsaládból olyan programok, kiszolgálók és szolgáltatások átfogóbb és integráltabb rendszerévé fejlődött, amely a Microsoft szerepkör alapú megközelítésmódjának alapját képzi. A Microsoft Office egyre inkább alapvető részévé válik a cégek üzleti alkalmazásokkal kapcsolatos stratégiájának, hiszen az Office – immár platformként – folyamatosan fejlődik, és olyan további szolgáltatásokkal egészül ki, mint például az integrált XML, a munkafolyamatokkal kapcsolatos szolgáltatások, vagy a portál/üzletág integráció.

Kulcsszavak: +céginfo Microsoft

Rename Master 3.18

Sok fájl átnevezése eléggé fárasztó munka, ezért is nagy segítség ez az ingyenesen használható, remekül testre szabható szoftver, amely nagy mennyiségű állományok csoportos és gyors átnevezésére használható.

2024. május 18. 17:27

Password Cracker 4.8.2.567

Elfeledett jelszavaink visszaszerzésében nyújt hathatós segítséget ez az apró és nagyon egyszerűen használható alkalmazás. Csupán a csillagokkal, vagy más karakterekkel kitöltött jelszómező fölé kell húzni az egerünket, és máris láthatjuk az eredményt.

2024. május 18. 17:24

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59