A SanDisk felvásárolja a Matrixot

Milkovits Gábor, 2005. október 23. 13:26
A SanDisk, a világ vezető flashmemória-kártyákat gyártó cége bejelentette, hogy 250 millió dollárért megvásárolja a Matrix Semiconductor csipgyártó vállalatot.
A magánkézben lévő, vagyis tőzsdén nem jegyzett Matrix szakmai körökben arról ismeretes, hogy ők fejlesztették ki azt a speciális háromdimenziós integrált áramkör-technológiát, amely a mostaniaknál jóval nagyobb kapacitású lapkák gyártását teszi lehetővé. Az eljárás során egy félvezetőlapkára egymás fölé több adattároló és- feldolgozó áramkörréteget visznek föl, ily módon jelentősen megnövelve annak kapacitását. Mindez igen hasznos lehet a kisméretű hordozható eszközökbe szánt memóriacsipek és -kártyák esetében, ahol egyre nagyobb méretű multimédiás tartalmaknak kell elférniük egyre kisebb készülékekben és az ezekbe való lapkákon.

Eli Harari, a SanDisk vezérigazgatója a felvásárlással kapcsolatban kiadott hivatalos közleményben elmondja, hogy a Matrix technológiáját be kívánják építeni termékeikbe, konkrétan először új "Gruvi" miniatűr memóriakártyáikba, amelyeken előre feltöltött multimédiás tartalmakat, például teljes zenei albumokat is a vásárlók rendelkezésére bocsátanak. A vétel lezárásához még szükség van az illetékes hivatalok beleegyezésére, ami a cégek szerint még az idei évre várható. A hírre a SanDisk részvényeinek árfolyama több mint 18%-ot emelkedett, ami egyértelműen a befektetők bizakodására utal az ügylet kihatásait illetően.
Kulcsszavak: SanDisk

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52