Microsoft a foglalkoztatásért

forrás Prim Online, 2006. február 7. 14:05
A Microsoft „XXI. Századi Készségek a Foglalkoztatásért” elnevezésű kezdeményezésének keretében új felajánlásokról tett bejelentést. Európának a szolgáltatások szempontjából hátrányosabb helyzetű közösségei számára nyújt támogatást a Microsoft programja.  Ennek keretében a vállalat segít terjeszteni a digitális műveltséget, az informatikai készségfejlesztést szolgáló támogató programokat, valamint népszerűsíti a technológia előnyeit. A bejelentés Jean-Philippe Courtois, a Microsoft International elnökének vitaindító előadásán hangzott el a 2006-os Európai Microsoft Kormányzati Vezetői Fórumon (Government Leaders Forum = GLF) Lisszabonban. A GLF kétnapos rendezvényén 300-nál is több magas rangú kormánytisztviselő és vezető üzletember gyűlt össze Európából, hogy megbeszéléseket folytasson azokról a lehetőségekről és kihívásokról, amelyekkel a vezetők az új globális gazdaságban szembekerülnek.
„Az Európai Unió növekedési és munkahely-teremtési stratégiája legfontosabb fázisába érkezett, amikor már az eredmények elérésére helyeződik a hangsúly. A tagállamok és a magánszektor közötti partnerkapcsolatok is jelentős mértékben hozzájárulhatnak Európa mint régió versenyképességéhez, illetve polgárainak javára szolgálhatnak” – jelentette ki Vladimir Spidla, a foglalkoztatási, szociális és esélyegyenlőségi ügyek európai biztosa. „Üdvözlöm az európai Készségek a Foglalkoztatásért szövetség létrehozását. A szövetség úttörő példája annak, hogy innovatív együttműködései révén a vállalkozói szféra az érintettek közreműködésével miként bővíti az európai munkanélküliek lehetőségeit. A készségfejlesztő képzések, és a tananyag hozzáférhetősége révén az idősebb munkavállalók, a fogyatékkal élők és a fiatalok jobban megfelelhetnek a munkanélküliség és a változó munkahelyi feltételek által támasztott kihívásoknak, és így hozzájárulhatnak Európa felvirágzásához. Szeretném elismerésemet kifejezni ezért a kezdeményezésért, amely az egyik legjobb gyakorlatot jelenti e területen.”

E célok támogatása érdekében a Microsoft bejelentette a Készségek a Foglalkoztatásért Európai Szövetség létrehozását. Ezt az új szervezetet az európai e-Készségeket Tanúsító Konzorcium (e-Skills Certification Consortium = eSCC) többi tagjával, például a Cisco Systems-szel, az Európai Számítógépes Jogosítvány Alapítvánnyal (European Computer Driving Licence Foundation Ltd. = ECDL-F) és az Informatikai Vizsgaintézettel (Examination Institute for Information Science = EXIN) együtt alapította a Microsoft, s a szövetséget a State Street Corp. és a Randstad Holding nv is támogatja. A Készségek a Foglalkoztatásért Európai Szövetség azon munkálkodik, hogy 20 millió ember számára biztosítson technológiai hozzáférést és ICT képzést az elkövetkezendő öt év során.

„A foglalkoztatottsági szint emelésével lehet a legeredményesebben támogatni a gazdasági növekedést és folytatni a harcot a társadalmi kirekesztettség megszüntetésének érdekében. A társadalom elöregedése okozta kihívások folytán egyre fontosabb a szociális védelmi rendszerek modernizációja és annak előmozdítása, hogy a munkához életciklus szerinti viszonyulhassanak a munkavállalók” – jelentette ki Günter Verheugen, az Európai Bizottságnak a vállalkozásokkal és az iparral kapcsolatos ügyekért felelős alelnöke.

Mindezeken túlmenően a Microsoft bejelentette, hogy 2010-ig 1900-ról több mint 8000-re emeli a Microsoft IT Akadémiák számát , s ezáltal több mint 6 millió felnőtt számára helyi viszonylatban válnak hozzáférhetővé a technológiai készségfejlesztő képzések. Több mint 2 millió polgár veheti igénybe az IT Akadémiákat, hogy a munkaadók által Európa-szerte elismert bizonyítványokat szerezzenek.

A szövetség tagjai kötelezik magukat, hogy több mint 60 millió eurót (73,5 millió USD) fordítanak e nagyra törő célok elérésére az elkövetkezendő öt év folyamán, és hogy konkrét támogatást nyújtanak az Európai Közösség „Együttműködés a Növekedésért és a Munkahelyekért” elnevezésű akciótervének célkitűzéseihez. Mivel mindegyik partner szaktudásával, programjaival és erőforrásaival járul hozzá a közös cél elérésének érdekében tett erőfeszítésekhez, a szövetség újabb lehetőségekkel szolgálhat emberek milliói számára Európa-szerte.

A 2006-os Európai Microsoft Kormányzati Vezetői Fórumról további tájékoztatást találhat: http://www.microsoft.com/emea/presscentre/glfportugal/default.mspx .

A Microsoft közösségi beruházásaira vonatkozó további információk találhatók az alábbi címen: http://www.microsoft.com/unlimitedpotential.
Kulcsszavak: Microsoft karrier +céginfo

Június 11-én ismét megérkezik Magyarországra a Startup Safari Budapest

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 21:39

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Bővíti a napenergia-kapacitást üllői gyártóüzemében a Lenovo

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 16:57

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38