Erősít a Zebra Magyarországon

Kovács Attila, 2006. május 23. 17:57
A Zebra Technologies a komplett igény szerinti nyomtatási megoldások szállítója mai, első budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy Magyarországon is elindította új, konzisztens és transzparens értékesítési csatorna programjának, a PartnersFirst-nek EMEA-régiós változatát.
A PartnersFirst a disztribútorokat a közvetlen viszonteladóktól egy specifikus ún. Meghatalmazott Disztribútor (Authorised Distributor) jelölést alkalmazva különbözteti meg. A program meghatározza a disztribútoroktól vásárló, viszonteladók által elvárt támogatásokat is. Ezek a partnerek nagymértékű előnyhöz jutnak az együttműködés keretében, miközben a Zebrával további kapcsolatban maradnak az eladást, marketinget, képzést és technikai támogatást illetően.

A sajtótájékoztatón bemutatkozott Halász Árpád, a Zebra Magyarországért is felelős kelet-közép-európai partnermenedzsere. Kijelentette: "Itteni eladásaink esetében 100 százalékában biztosítani szeretnénk a megfelelő helyi támogatói struktúrát minden partnerünk számára". Hozzátette, hogy a Zebra megkötötte első magyarországi disztribútori szerződését az RRC-vel.

"A Zebra olyan széles körű tapasztalatokkal rendelkező disztribúciós partnert keresett, amely eredményesen tudja értékesíteni kis-, középvállalati és nagyvállalati megoldásait elsősorban a nyomtatóit, illetve mobil- és RFID megoldásait. Bennünk megbízható és szakértő partnerre talált" - nyilatkozta Bokrossy Gábor, az RRC ügyvezetője.

A PartnersFirst program a közvetlen viszonteladókat három csoportba sorolja be: Premier Partnerek, Kiemelt Partnerek és Társult Partnerek. Ezek az alapkategóriák kiegészülnek a program további, alacsonyabb szintű irányzataival, külön jutalmazva a specifikus területeken (például az RFID Zebra eszközök, Zebra Kellékanyagok) kiemelkedő teljesítményt nyújtó partnereket. Minden meglévő partnernek lehetősége van részt venni a PartnersFirst programban. 2006 végéig kell teljesíteni pályázat által kiírt feltételeket.

A sajtótájékoztatón elhangzott további fontosabb információk: az amerikai cég globális árbevétele 2005-ben 702 millió dollár volt; a vállalat eddig összesen több mint 5 millió speciális célú Zebra-nyomtatót értékesítettek a világon; a térség regionális irodája Varsóban található, vezetője Piotr Klepczarek. Magyarország az elmúlt év során a 19.-ről a 11. helyre lépett elő a Zebra termékek értékesítésének sorrendjében. A közép- és kelet-európai régióra vonatkoztatva a Zebra-eladások 2006 első negyedévében (Q1) 38%-kal növekedtek. Az egész idei évre a várakozás ugyanitt 20%-os forgalomnövekedés. 2009-re pedig a 2005. évi teljes régiós forgalom megduplázásában reménykedik a cég. A Zebra a régió kulcsországainak Lengyelországot, Oroszországot, Magyarországot, Csehországot és Törökországot tekinti. Magyarországon a Zebra termékeinek a forgalma 2004-ben 2 millió dollár fölött, 2005-ben valamivel 2 millió dollár alatt volt. Az új disztribútor mellett továbbra is működnek a direkt partnercégek (BCS, MagICS, Datascan, SC-Scan és Ident).
Kulcsszavak: printer Zebra RRC

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50