IVSZ - Magyarország i2010 Workshop

MTI Sajtóadatbank, 2006. július 10. 09:05
Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) július 21-én Magyarország i2010 workshopot rendez, amelyen a gazdasági élet szerepelői és a kormány szakmai vezetői tanácskoznak az információs társadalom és tudásintenzív gazdaság fejlesztésről.
Az IVSZ kezdeményezésére, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) közreműködésével létrejövő workshop egyik célja, hogy meghatározza az infokommunikációs szektort (IKT) érintő kormányzati, társadalmi és ágazati feladatköröket, valamint a következő négy év fejlesztési irányvonalait.

Az esemény témái között szerepel a magyar IKT piac helyzete, illetve az, hogy milyen fejlesztéseket kell végrehajtani a következő négy évben. A workshop bemutatja az ágazat lehetőségeit, ezen belül a II. Nemzeti Fejlesztési Terv részeként a tudásalapú gazdaság fejlesztésének jelentőségét.

Az eseményen a piac és a kormány képviselői beszélnek az internet-hozzáférés lehetőségeiről, a széles sáv szükségességéről, a szabályozás meglévő kereteiről, a közháló bővítéséről, az elektronikus közigazgatás és kereskedelem teljes kialakításának fontosságáról, valamint a digitális írástudás és a megosztottság leküzdésének jelentőségéről.

Az esemény kapcsán az IVSZ közreműködésével kidolgoznak egy javaslattervet, illetve rövid távú programokat is, amelyeket eljuttatnak a kormányhoz.
Kulcsszavak: IVSZ trend

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A világ egyik legjobb egyetemével kötött partnerséget a Budapesti Metropolitan Egyetem

A Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) első és egyetlen magyar egyetemként írt alá hosszú távú partnerségi megállapodást az Arizona State University-vel (ASU), amely a Center for World University Rankings 2023-2024 szerint a világ legjobb egyetemeinek 1%-ába tartozik.  Ez a partnerség új lehetőségeket biztosít a METU-n tanuló magyar és külföldi hallgatók számára, és a magyar felsőoktatás nemzetközivé válásának következő lépcsőfoka lehet. A megállapodás alapján a METU jogosult használni a logója részeként a „powered by Arizona State University” megnevezést.

2024. május 4. 10:31

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55