Újabb Windows Media Player 11 béta tesztverzió

Milkovits Gábor, 2006. szeptember 1. 16:34
A Microsoft kibocsátotta Windows Media Player 11 szoftverének legújabb, Beta 2 tesztváltozatát, amely egyelőre sajnos csak az amerikai felhasználók számára tölthető le.
A számítógépes médialejátszó program második béta verziója egy kiemelt újdonságot tartalmaz, ez pedig az a funkciója, amellyel képes különféle tartalmak megosztására a háztartásban található többi szórakoztató elektronikai eszközzel. A Microsoft közleménye szerint a PC-n található mozgóképes, képi és zenei fájlok a szoftverrel bármilyen otthoni hálózatba kapcsolt, digitális médiával kompatibilis lejátszó eszközre átvihetők, és azzal megjeleníthetők/megszólaltathatók. Fontos részlet, hogy a fent elmondottak a PlaysForSure másolásvédelemmel ellátott tartalmakra is igazak, ezek ugyanis többnyire nem másolhatók optikai lemezre, vagyis hagyományos módon nem élvezhetők a DVD vagy CD lejátszók segítségével. A WMP 11 a korábbinál szorosabban, több közvetlenül elérhető funkcióval integrálja az MTV-vel közösen létrehozott Urge zeneletöltő szolgáltatást, amellyel együtt összesen 14 online zeneáruházhoz biztosít hozzáférést.

A Windows Media Player 11 médiamegosztó alkalmazása egy újabb lépés a Microsoft és más technológiai cégek által megálmodott „digitális otthon” felé. Felmérések szerint a felhasználók akkor töltenének le igazán szívesen pénzért digitális tartalmakat, ha ezek az asztali és hordozható lejátszókon, illetve a számítógépeken egyformán lejátszhatók lennének. Jelenleg meglehetősen messze vagyunk ettől az ideális állapottól, elsősorban a rövidlátó módon megtervezett és kivitelezett másolásvédelmi metódusok miatt. A Windows Media Player 11 Magyarországról egyelőre csak Beta 1 változatban tölthető le, a http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/hu/player/download/download.aspx oldalról. Az XP-hez szánt végleges változatot korábban idén nyárra ígérte a szoftverkonszern, ami szemmel láthatólag már elmúlt. A januárra tervezett következő generációs Windows Vista operációs rendszeren szintén WMP 11 médialejátszó lesz, az XP verziónál valamivel több működő funkcióval.
Kulcsszavak: Windows Media Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50