Bevonták a SanDisk mp3 lejátszóit az IFA kiállításon

Milkovits Gábor, 2006. szeptember 5. 18:31
A berlini IFA elektronikai kiállításon szabványügyi problémák miatt hivatalosan eltávolították a SanDisk standjáról a cég mp3 lejátszóit.
A botrányosnak nevezhető esetre azt követően került sor, hogy a gyártó pert vesztett a Sisvel olasz szabványügyi társasággal szemben. A bírósági határozat értelmében a SanDisk jogtalanul használja az mp3 fájltömörítési technológiát, mivel nem fizet utána licencdíjat. Ennek alapján a berlini büntetőbíróság felszólította az illetékes hatósági szerveket az intézkedésre, akik haladéktalanul el is távolíttatták az IFA SanDisk standról a lejátszókat. A főként flashmemória termékeket gyártó cég nemrégiben mutatta be 8 GB-os mp3 lejátszóját, amelyet a jelenleg maximálisan 4 GB kapacitású Apple iPod nano versenytársául szán.

A SanDisk eddig hivatalosan nem reagált az IFA kiállításon történtekre. A gyártó ugyanakkor egy korábbi közleményében úgy nyilatkozott, hogy az mp3 fájlok kezelésére általuk használt technológia alapvetően különbözik attól, amit évekkel ezelőtt a Philips és más cégek levédettek. A Sisvel álláspontja szerint viszont az a tény, hogy a SanDisk készülékei alkalmasak az mp3 fájlok lejátszására, automatikusan jogdíjfizetési kötelezettséget von maga után.
Kulcsszavak: MP3 IFA SanDisk

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36