Új biztonsági elemek az F-Secure Internet Security 2007 termékben

forrás Prim Online, 2006. október 12. 10:41
Az F-Secure bemutatta új termékét, az F-Secure Internet Security 2007-et, amelynek segítségével az ügyfelek fokozottabb védelmet élvezhetnek az új, ismeretlen fenyegetésekkel szemben.
Az Internet Security 2007 egyik új funkciója az F-Secure DeepGuard  technológia, amely jelentősen csökkenti a korábban ismeretlen, nulladik napi fenyegetések által okozott károk kockázatát. Az F-Secure DeepGuard  folyamatosan, valós időben figyeli a szoftverek viselkedését, vizsgálja a gyanús programtevékenységet és leállítja a kockázatot jelentő tevékenységeket.
 
Az F-Secure DeepGuard  fejlett, valós idejű felismerő-rendszert használ és észrevétlenül dolgozik a háttérben. Ezen kívül egyedülálló módon egyesít számos proaktív technológiát, így korábban nem látott szintű védelmet biztosít bármely eddig ismeretlen fenyegetéssel szemben. Az F-Secure DeepGuard  technológiáról részletes információ a www.f-secure.com/deepguard webcímen található.
 
Mivel a kémprogramok egyre növekvő fenyegetést jelentenek, az F-Secure egy újabb kémprogramkeresővel bővítette az F-Secure Internet Security 2007 szoftvert, amely nagyobb hatásfokkal észleli és hatékonyabban távolítja el a felismert kémprogramot. A fokozott integráció magába foglalja a célzott szűrést, a valós idejű vizsgálatot és az egyénileg, a felhasználó által végzett rendszerszűréseket.
 
A továbbfejlesztett tartalomszűrésnek köszönhetően az F-Secure Internet Security 2007  ún. gyermekzár programmal is rendelkezik, így gyakorlatilag megvédi kiskorú és tinédzser gyermekeinket is a felnőtt internettartalmaktól. Az internet-hozzáférés korlátozása előzetes definíciók használatával történik, melyek segítségével külön beállítható az elérni nem kívánt tartalom. Az F-Secure Internet Security 2007 három különböző tartalomszűrési profilt tartalmaz: a gyermekek számára készült profilban csak a fehérlistás oldalak jelennek meg, a tinédzserekében pedig tartalomalapú szűrésre van lehetőség. A szülők számára a teljes hozzáférési profil beállítható.  A termék automatikusan letilt minden olyan webhelyet, amely a profilban beállított paramétereken kívül esik. A korábbi verziókhoz hasonlóan az időzár használatával a szülők most is meghatározhatják, hogy gyermekeik milyen napszakban használhatják az internetet.
 
A webes forgalom a kártékony kódok tipikus betörési lehetőséget biztosító pontja. A legújabb jelenség a weboldalak képeibe rejtett rosszindulatú kód, amely a Microsoft alkalmazások biztonsági réseit használja ki. Az F-Secure Internet Security 2007 webszűrő szolgáltatásával mostantól a webes forgalomból is kiszűrhetők a vírusok, és a kártékony tartalom a protokollszintű blokkolással távol tartható a felhasználó rendszerétől.
 
Ezenkívül az F-Secure Internet Security 2007 számos további biztonsági szolgáltatást és fejlesztést tartalmaz:

  • Minden eddiginél jobb védelem a rootkitek ellen az F-Secure BlackLight technológiával.
  • Továbbfejlesztett levélszemét-észlelés és nagyobb teljesítmény
  • Fokozott védelem az adathalász e-mailek ellen.
  • A fejlettebb adatbázis-frissítési módszerek minimális sávszélesség-felhasználást igényelnek. A rendszererőforrások csökkentett használata miatt nagyobb a programok hatékonysága és a rendszer teljesítménye.
  • Egyszerűbb telepítési módszer, külön útmutatás az első alkalommal telepítő felhasználóknak.

Az F-Secure Internet Security 2007 (IS2007) az F-Secure elektronikus áruházában már most megrendelhető és október 23-tól az üzletekben is megvásárolható lesz. Ugyanakkor érvényes F-Secure Internet Security 2006 előfizetéssel rendelkező ügyfeleink ingyenesen juthatnak hozzá a fejlettebb IS2007 verzióhoz. Az IS2007 ügyfelek számára az F-Secure ingyenesen felkínálja a 32 és a 64 bites rendszerekre kifejlesztett Microsoft Vista segédprogramot is. A segédprogram várhatóan 2007 első negyedévének végén lesz elérhető, a Vista tényleges megjelenésétől függően. Az F-Secure Internet Security 2007 új, fejlett szolgáltatásai az F-Secure vállalati megoldásaiban a jövő év elején fognak megjelenni.
Kulcsszavak: F-Secure

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Félnek a csalóktól: a magyar internetezők 15 százaléka elkerüli az online fizetést

Egy friss felmérés szerint a magyarok többsége tart attól, hogy online vásárlás során csalás áldozatává válik, 94 százalékuk védekezik is valamilyen módon a visszaélésekkel szemben. Ugyanakkor 15 százalék azok aránya, akik inkább kerülik az online fizetést, annyira félnek az adathalászattól. 

2024. június 1. 10:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52