McAfee: közel 2 millió dolláros forgalom Magyarországon

Kovács Attila, 2006. december 19. 15:47
Évértékelő sajtótájékoztatót tartott ma Budapesten a McAfee magyarországi képviselete. Ezen Tóth Árpád igazgató elmondta, hogy kettőről hárommillió dollárra nőtt 2006-ban a McAfee régiós forgalma. Ebből közel 2 millió dollárt tett ki a magyarországi forgalom (itteni ügyfeleik 90%-a vállalat). Egy idei közbeszerzési tenderen a McAfee hat hazai szállítója összesen 300 millió forintos forgalmat realizált.
Jövőre a hasonló tenderen majd konzorciumba tömörülve indulnak majd a hazai McAfee viszonteladók. A 2006-ban megjelent termékek közül Tóth kiemelte a minden fontos funkciót egy csomagban tartalmazó Total Protection Suite-ot, ennek két változatát, az Advanced Total Protection Suit-ot, illetve a Total Protection for Small Businessest. A lakossági (consumer) termékek között újdonság a weboldalak, url címek értékelését nyújtó McAfee Site Advisor termék.  
 
A sajtótájékoztató második felében Barna Tamás, a McAfee CEE régiós technikai vezetője beszélt. Magyarországon is egyre gyakoribbak a célzott adathalász támadások. Ezzel párhuzamosan folyamatosan növekvő tendenciát mutat a kéretlen levelek számának folyamatos emelkedése. Sok vállalatnál a levelezés akár 50 százaléknál nagyobb részét a kéretlen levelek teszik ki. Az adathalász támadások elleni védelem, a kéretlen levelek elleni védekezés és a potenciálisan nem kívánatos programok (adware, spyware stb.) elleni védelmi technológiák régóta több szinten szerepelnek a McAfee védelmi megoldásaiban. Idén ezen technológiák számos, független minősítésen bizonyultak a legjobbnak! Különösen az átjárószintű, integrált megoldás, a Biztonságos Tartalomkezelő (SCM) eszközök. Kiválóan szerepeltek idén a McAfee IPS megoldásai a különböző független munkaműhelyek (IDC, Frost&Sullivan stb.) tesztjein, ahol idén, mint soron következő harmadik évben is a legjobb, legszélesebb körben telepített és abszolút piacvezető elismeréseket kapták meg. Továbbá: kibővített funkcionalitással, valamint platformtámogatással szerepelnek a McAfee portfoliójában a VirusScan for Mobile, valamint VirusScan for Macintosh termékek. 
 
A McAfee magyarországi képviselete 2004 szeptembere óta látja el hivatalosan is néhány kelet-európai ország támogatását. 2006-ban tovább erősítette meglévő pozícióit részben új partnerek bevonásával, részben pedig konferenciákon, fontos projektekben való aktív részvétellel, így jól összehangolt munka folyik ezen országokban jelen lévő partnereiken keresztül. Mivel a McAfee mindig nagy hangsúlyt fektetett az oktatásra, az idén is folytatódtak a partnerek körében népszerű tréningek itthon és Kelet-Európában, aminek eredményeként idén is tovább növekedett a vizsgázott McAfee mérnökök száma.
Kulcsszavak: McAfee

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59