Check Point: kockázatvédelmi megoldás középvállalatoknak

Kovács Attila, 2007. február 6. 16:09
Az angol Check Point Software Technologies Ltd. bejelentette az egységesített kockázatvédelmi megoldást (Unified Threat Management, UTM) nyújtó berendezések új vonalát, az UTM-1-et, amely a középvállalatok és a nagyvállalati regionális telephelyek számára nyújt teljes, több-rétegű védelmet az olyan internetes fenyegetések ellen, mint a kémprogramok, a vírusok, a hálózati támadások stb.
Az UTM-1 biztonsági berendezés egyedi, testre szabott megoldást biztosít, ugyanakkor a Check Point vállalati biztonsági szakértelmén, valamint a vállalatok egységes biztonsági architektúrájának megteremtésére irányuló törekvésein alapul. A berendezések könnyen telepíthetőek és központilag irányíthatóak, így elősegítve a telephelyek felügyeletének egyszerűbbé tételét, miközben ugyanazt a biztonsági szintet élvezhetik, mint a Fortune 1000 vállalatok hálózatai.

A szorosan integrált biztonsági képességeken – mint az állapottartó csomagszűrés tűzfal (stateful-inspection firewall), az IPSec VPN, a gateway antivírus és antispyware, valamint a behatolásvédelem – alapuló, hagyományos fenyegetések elleni védelem mellett, a Check Point új UTM-1 termékvonala tartalmazza a Web Application Firewallt, ami segít a webszerverek védelmében, valamint fejlett biztonsági funkciókat VoIP-hoz, azonnali üzenetküldéshez és peer-to-peer hálózatokhoz. Az integrált Check Point SmartCenter kiegészítő hardver vagy szoftver nélkül biztosít központosított, beépített biztonsági felügyeletet. Az UTM-1, az integrált SSL VPN technológiák révén biztonságos csatlakozást nyújt a távoli alkalmazottaknak, ugyanakkor az átfogó monitoring és jelentési funkcióknak köszönhetően láthatóbbá teszi a hálózati infrastruktúrát az IT adminisztrátorok számára

A Check Point UTM-1 termékvonal mindemellett kihasználja a Check Point egységes biztonsági architektúrája (Unified Security Architecture) nyújtotta lehetőségeket. A vállalati fiókirodákba telepített UTM-1 berendezések probléma nélkül kapcsolódnak a már létező Check Point környezetbe, így segítve az adminisztrátorokat a biztonsági események gyors prioririzálásában, a frissítések hatékony elosztásában és a biztonsági házirend konzisztens alkalmazásában a vállalat teljes egészében. Ugyanakkor a felhasználók élvezhetik az új technológiák frissítéseinek – mint például a gateway anti-spam, a webszűrés stb. – lehetőségét is. A Check Point UTM-1 berendezéseket lehet  standalone megoldásként alkalmazni, de egy nagyobb hálózati környezet részeként, egyetlen helyről is felügyelhetőek.
Kulcsszavak: security Check Point

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50