Zöld Tölgy Környezetbarát Termék díjat kapott a Ricoh Hungary

forrás Prim Online, 2007. november 6. 18:43

A Ricoh Hungary újabb két multifunkciós berendezése használhatja a Kocsánytalan Tölgyet, a magyar Környezetbarát Termék Védjegy emblémáját. A Zöld Tölgy díjat a mai napon adta át Halász Gábor ügyvezető igazgatónak Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter. A környezetvédelem iránt fokozottan elkötelezett Ricoh, jelenleg az egyetlen olyan irodatechnikai berendezéseket forgalmazó vállalat Magyarországon, melynek termékei Zöld Tölgy díjat kaptak.

2007 novemberétől a Ricoh újabb két terméke használhatja a Környezetbarát Termék védjegyet, a Zöld Tölgyet, így már az AficioMP C3500 és az AficioMP C4500-as színes multifunkciós berendezéseken is ott díszeleghet a Kocsánytalan Tölgy embléma. A mai napon tartott ünnepélyes díjátadó keretében Halász Gábor a Ricoh Hungary ügyvezető igazgatója Fodor Gábor környezetvédelmi minisztertől vehette át az elismerést.

Magyarországon 1993 óta létezik a környezetbarát termékeket megkülönböztető Környezetbarát Termék Védjegy, melynek célja a fogyasztók tájékoztatása és környezet iránti felelősségtudatának erősítése mellett a gyártók, forgalmazók és szolgáltatók ösztönzése a környezeti szempontból kedvezőbb tulajdonságokkal rendelkező termékek és szolgáltatások bevezetésére.

A környezetbarát termék védjegy csak akkor adható egy irodai eszköznek, ha annak gyártása, felépítése, működése, üzemeltetése és hulladékkezelése teljes összhangban van a környezetvédelmi szempontokkal. Ezen kívül a terméknek eleget kell tennie valamennyi érvényes műszaki és humán-egészségügyi követelménynek, valamint meg kell felelnie a gyártó által vállalt műszaki, minőségi és biztonsági paramétereknek. 

Az irodai berendezések minősítése során elsősorban a készülékek környezetterhelő hatásait vizsgálják, olyan szempontok alapján, mint az ózonkibocsátás, a zajkibocsátás, a mérgező anyagok használata, az elektromos energiafelhasználás, valamint az elhasználódott készülékek és alkatrészek környezetterhelése. Fontos szempont, hogy a másolási sebesség növelése illetve az összetett szolgáltatások biztosítása mellett a környezetterhelés mértéke csökkenjen.

A minősítés megszerzése érdekében a gyártóknak már a tervezés során számos követelményt kell figyelembe venniük. Az elhasználódás után a hulladékká vált készülékeknek és alkatrészeinek a lehető legnagyobb mértékben újrahasználhatónak vagy újrahasznosíthatónak kell lenniük.

Magyarországon, 1993 óta összesen 29 cég 340 terméke kapott környezetbarát termék minősítést. A Zöld Tölgy díjat átvevők között a mai napig a Ricoh Hungary az egyedüli irodatechnikai berendezéseket forgalmazó vállalat.

Elsőként 2003-ban a Ricoh Hungary két multifunkciós berendezésén, az Aficio2035 és az Aficio2045 gépeken jelenhetett meg a környezetbarát termék embléma, majd a védjegy használati joga kiterjedt a készülékek utómodelljeire is, az Aficio3035 és az Aficio3045-re.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Mammográfiához tervezett diagnosztikai monitort mutat be az LG

Tovább bővíti B2B orvostechnikai kínálatát az LG Electronics (LG). A portfólió új tagja, a 21HQ613D-t értékesítését nemrégiben engedélyezte az Egyesült Államokban az FDA. A kifejezetten digitális mammográfiához és emlő tomoszintézishez tervezett 21HQ613D egy 21,3 hüvelykes, 5 megapixeles (MP) IPS diagnosztikai monitor, amely nagyfelbontásban jeleníti meg a röntgenfelvételeket, és kalibrációs érzékelője, illetve szoftvere révén stabil képminőséget biztosít.

2024. április 21. 12:17

Nagy teljesítményű számítógépet mutatott be az Emerson

A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

2024. április 12. 13:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50