Megvan az első női Microsoft MVP

Telek Andrea, a NetAcademia egyik vezető oktatója nemzetközi szakmai elismerésben részesült

forrás Prim Online, 2008. január 23. 11:20

Magyarországon elsőként kapott női informatikai szakértő nemzetközi érvényű MVP (Most Valuable Professional) címet. A Microsoft az irodai informatikai rendszerek területen mutatott kiemelkedő szaktudásáért ismerte el Telek Andreát.

Elsőként érdemelte ki női informatikus Magyarországon az MVP (Most Valuable Professional) címet. Telek Andreát, a NetAcademia Oktatóközpont vezető oktatóját Microsoft Office System kategóriában díjazták. A Microsoft az 1990-es évek közepén azzal a céllal indította el MVP Award nemzetközi programját, hogy elismerjék azon független szakemberek munkáját, akik kiemelkedő szerepet játszanak abban, hogy a felhasználók minél mélyebben és szélesebb körben megismerhessék a Microsoft termékeit.

Telek Andrea a Microsoft Office és SharePoint programcsaládok vezető oktatójaként 2007-ben csatlakozott a NetAcademiához. Szakoktatói tevékenysége mellett rendszeresen publikál, számos szakkönyv, többek között a Csoportmunka Office 2003-mal és a 101 ötlet innovatív tanároknak társszerzője, továbbá a Microsoft Office 2007 lépésről lépésre nyelvi lektora. Emellett szakcikkeket és oktatóanyagokat ír, valamint évek óta előadója különféle szakmai konferenciáknak, illetve gyakorlati szakemberként és szaktanácsadóként is aktív.

„Azért is különösen kiemelkedő jelentőségű, hogy Andrea megkapta az MVP minősítést, mert ezzel egy jellemzően inkább férfiakat foglalkoztató szakmában vált egy szűk, Magyarországon mindössze 22 főt számláló elitklub tagjává” - mondta Fóti Marcell, a NetAcademia ügyvezetője. A magyar MVP-k közül négyen dolgoznak a NetAcademiánál: Telek Andrea mellett Gál Tamás és Réczi Gábor oktatók, valamint Fóti Marcell ügyvezető és vezető oktató kapták meg a címet.
 

  • Telek Andrea (33) az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola francia-matematika, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem informatika szakán szerzett tanári diplomát. Az elmúlt tizenegy évben szoftver-szaktanácsadóként, valamint középiskolai informatikai tanárként tevékenykedett. Ezzel párhuzamosan az informatikai felnőttoktatásban szintén jelentős tapasztalatot szerzett. 2007-ben SharePoint és Office vezető oktatóként csatlakozott a NetAcademia Oktatóközponthoz. Franciául és angolul beszél, szabadidejében rendszeresen zenél, többek között egy gitáros kórusban és fuvolazenekarban játszik.
Kulcsszavak: CIO NetAcademia

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezzel a fintech újdonsággal növelik bevételüket a webáruházak

Akár húsz százalékos extra forgalomnövekedést is generálhat a webshopokban a Magyarország vezető fintech cége által fejlesztett, egyedülálló, saját brandre szabható részletfizetési megoldás.

2024. május 23. 12:59

Az AI forradalmára fókuszál a HONOR a VivaTech 2024-en

A HONOR bemutatta legújabb AI fejlesztéseit a párizsi VivaTech rendezvényen. Európa egyik legnagyobb tech- és innovációs eseményén a vállalat bemutatta újszerű, készülékalapú mesterséges intelligencia koncepcióját, és a négyrétegű AI stratégiáját. Ezzel együtt bejelentette, hogy a Google Clouddal készülő generatív AI fejlesztése új szintre emeli a felhasználói élményt.

2024. május 22. 19:26

Már lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem közös ösztöndíjprogramjára

Május 22-től lehet jelentkezni a Yettel és az Óbudai Egyetem IT és mérnöki területen tanuló nők számára meghirdetett ösztöndíjprogramjára. Az ösztöndíj a diákok tudományos terveinek megvalósításához járul hozzá; a program keretösszege egy évre összesen 5 millió forint és szemeszterenként 4 diák nyerheti el.

2024. május 22. 17:48

Jövőbe mutató megoldások a 10. Smart Factory ConnAction konferencián

Az ipar 4.0 koncepciója több mint egy évtizede tartja izgalomban a termelővállalatokat. Ez idő alatt az ipari termelés digitalizálása és automatizálása, valamint az okos gyártás és az innovatív technológiák használata az egyik legnépszerűbb témává vált, amely még a mindennapi beszélgetésekben is megjelenik. 

2024. május 22. 16:05

Globális jelentőségű mérföldkőhöz ért a mesterséges intelligencia szabályozása

Hosszas jogalkotási folyamat lezárásaként a mai napon az Európa Tanács elfogadta a mesterséges intelligenciáról szóló rendelettervezetet, az EU Hivatalos Lapjában való közzétételtől pedig megkezdődik a visszaszámlálás a rendelet alkalmazásáig. A Deloitte szakértői összegyűjtötték, mit is tartalmaz pontosan a rendelet.

2024. május 22. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17