Tankönyvek helyett notebook-okat ad az egyetem

MTI Sajtóadatbank, 2009. január 8. 08:28

Tankönyvek helyett hordozható számítógépeket vásárol diákjainak az ukrán Luhanszki Nemzeti Egyetem (LNE).

A kelet-ukrajnai város egyeteme évente 500 ezer hrivnyát (körülbelül 15 millió forintot) költ tankönyvek beszerzésére. Ezek a könyvtár állományát gyarapítják. A diákok létszáma azonban évről évre növekszik, ezért a leendő szakemberek megfelelő szintű képzése érdekében bővíteni kellene az egyetemi könyvtár olvasótermeit. A tanintézet vezetése azonban megfelelőbb megoldásnak találta a könyvtár állományának digitalizálását - írta szerdán a kijevi Szegodnya című napilap online kiadása.

 Az újság idézte Vitalij Kurilót, az LNE elnökét, aki elmondta, hogy a nyomtatott szakirodalom kiváltása digitalizált változattal nem jelent gondot, mivel a tanintézetnek van széles sávú, műholdas internet-csatornája. Az egyetemisták tanulásának kényelmesebbé tétele érdekében az oktatási intézmény nem drága hordozható számítógépekkel látja el 26 ezer diákját.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Audi Development Camp idén nyáron is várja a jövő mérnökeit a Széchenyi István Egyetemen

A győri Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria közös szervezésű Audi Development Camp elnevezésű nyári képzése idén augusztusban is várja a szakmai fejlődésre és kihívásokra vágyó mérnök- és közgazdászhallgatókat. Az egyhetes, angol nyelvű programon a magyar és nemzetközi fiatalokból álló csapatoknak ezúttal egy elektromos hajtáslánccal kapcsolatos projektfeladatot kell megoldaniuk.

2024. május 12. 13:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36