7 milliós összdíjazású Ricoh fejlesztői verseny Magyarországon

forrás Prim Online, 2009. február 5. 12:35

Magyarországon idén először került meghirdetésre a Ricoh Company és a Sun Microsystems nemzetközi szintű közös fejlesztői versenye az egyetemi és főiskolai programozó-hallgatók körében.  Az országos döntőbe jutott csapatok február elejétől Ricoh multifunkciós gépeken folytatják a Java alkalmazások fejlesztését.

A Ricoh az innovatív fejlesztések felkarolása céljából immár negyedik alkalommal rendezi meg Java nemzetközi fejlesztői versenyét. A pályázat évek óta nagyszerű lehetőséget kínál a felsőoktatásban résztvevő hallgatók számára, hogy két vezető nemzetközi technológiai vállalattal közösen dolgozhassanak, és programozói képességeiket a gyakorlatban is próbára tegyék. A kiírás lényege, hogy a pályázók olyan kreatív megoldást fejlesszenek ki, amelynek segítségével egy irodai berendezésből, korlátlan lehetőségekkel rendelkező integrált rendszer hozható létre.

A versenyre az idén 36 európai egyetemről és főiskoláról 84 csapat – köztük 10 magyar - jelentkezett. A magyarországi döntőbe 3 csapat jutott tovább: az egri Eszterházy Károly Főiskola, a Debreceni Egyetem valamint a veszprémi Pannon Egyetem egy-egy csapata. Az említett felsőoktatási intézmények egy-egy Ricoh Aficio MP2550 multifunkciós eszközt is nyertek.

A pályázók az első fordulóban ötleteiket emulátoros környezetben dolgozták ki, mostantól viszont Ricoh MFP környezetben fejleszthetnek tovább. A legjobb fejlesztés készítői Magyarországot képviselve továbbjutnak a 2009. áprilisi londoni döntőbe. Az európai döntő győztes csapata egyhetes San Francisco-i utazást nyer, amelynek során részt vehetnek a JavaOne fejlesztői konferenciáján. A további díjak között szerepel még többek között egy-egy Ricoh zselés nyomtató, Ricoh digitális fényképezőgép valamint  Sun SPOT Development Kit .

A magyarországi döntő 2009. március 9-én lesz, az első fordulóban továbbjutott csapatok díjainak összértéke eléri a hétmillió forintot.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Felvételi: a legjobbak között a DE

Az idei általános felvételi eljárásban is kiemelkedő eredményt ért el a Debreceni Egyetem. Csaknem tízezren jelölték meg első helyen az intézményt, ezzel az eredménnyel továbbra is az ország legnépszerűbb vidéki egyetemének számít. Ebben az évben is a Gazdaságtudományi Kar és a Bölcsészettudományi Kar szakjaira jelentkeztek a legtöbben.

2024. március 18. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15